«Αποφασίζει» η κληρωτίδα, ανατροπές στη Β’ κατηγορία

Με απώλειες στη Β’ κατηγορία θα διεξαχθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣΔ οι κληρώσεις για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος των πρώτη δύο τη τάξει τοπικών πρωταθλημάτων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Απόλλων Απολλώνων δεν έχει ακόμα στα χέρια του την έγγραφη απάντηση της ΕΠΟ στο ερώτημα αν έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, όπως επιθυμεί και θα πάρει το ρίσκο να μην μπει στη σημερινή κλήρωση, δεδομένου πως οι πληροφορίες από την Ομοσπονδία είναι για το σωματείο ευνοϊκές και αναμένεται να επιβεβαιωθούν και επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα.

Εκτός κληρωτίδας θα μείνει σήμερα και η Ασπίδα Απολακκιάς. Το σωματείο δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για να προλάβει τις προθεσμίες της ΕΠΣΔ, με την ελπίδα πως στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 19 Αυγούστου μέχρι σήμερα, θα κατάφερνε να αναδείξει νέα διοίκηση.

Δυστυχώς, οι δύο γενικές συνελεύσεις που διοργανώθηκαν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, άνθρωποι πρόθυμοι να αναλάβουν την ομάδα δεν βρέθηκαν και αν δεν γίνει το θαύμα της τελευταίας στιγμής, η Ασπίδα Απολακκιάς θα απουσιάσει από τις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 1968 (με δεδομένο πως αποσύρθηκε και η ομάδα της Σαλάκου, το όνομα Ασπίδα δεν θα υπάρχει φέτος ως σημείο αναφοράς, πιθανώς για πρώτη φορά στην ιστορία).

Ως εκ τούτου, το νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα εξελιχθεί σε δύο ομίλους των έντεκα ομάδων, που θα διαχωριστούν με κλήρωση. Την τύχη τους θα μάθουν σήμερα οι παρακάτω:  
Κύπρος, Ορφέας, Ευκλής, Κατταβιά, Πολύστρατος, Τήλος, Απόλλων Καλυθιών, Χάλκη, Εθνικός, Αναγέννηση Έμπωνα, Διγενής, Πολυβώτης, Ιππότες, Άγιος Γεώργιος, Ακουσίλαος, Αθλέτικο Αφάντου, Άγιος Ισίδωρος, Δαμάγητος, Νηρέας, Αδελφοσύνη, Σύμη, Ευαγόρας.  

Όσο για την Α’ κατηγορία, στην κληρωτίδα θα μπουν οι παρακάτω ομάδες:
Αντίμαχος, Διαγόρας Ρόδου, ΑΕΡΑ, Κλεάνθης, Φοίβος, Αστέρας Μασσάρων, Κλεόβουλος, Άρης, Ηρακλής Λάρδου, Ηρακλής Μαριτσών, Δόξα Ψίνθου, Διαγόρας Βατίου, Αστέρας Παστίδας, Ποσειδών Καρπάθου και Δόξα Καρδάμαινας.