Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς κου Χρυσόστομου Αλαχούζου στο Δήμαρχο Καλυμνίων

Εθιμοτυπική  επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή, ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδα, κος Χρυσόστομος Αλαχούζος.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, καθώς ο δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής καλωσόρισε για πρώτη φορά στο νησί μας τον κο Χρ. Αλαχούζο, ως Δήμαρχο πλέον. 

Ο κος Χρ. Αλαχούζος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τους αδελφικούς δεσμούς που ενώνουν τις δυο πόλεις Καλύμνου και Τάρπον και το ότι αποτελεί  υποχρέωση και των δυο πλευρών να βάλουν τις βάσεις για αμοιβαία συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη, σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και το εξαγωγικό εμπόριο .

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση των δυνατοτήτων  προσέλκυσης επενδύσεων στο νησί μας, αλλά και εξαγωγής  –πιστοποιημένων- τοπικών παραδοσιακών μας προϊόντων στην πόλη του Τάρπον.

Κλείνοντας ο κος Αλαχούζος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, για την καθημερινή ενημέρωση που παρέχουν στους απόδημους συμπατριώτες μας, καθιστώντας την επαφή με την πατρίδα  ζωντανή και καθημερινή.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Σ. Τηλιακός και Μ. Ρήγας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γ. Ψαράς, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Διαμαντής και ο εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για τους αποδήμους κος Π. Μαγκούλιας.

Ο Δήμος Καλυμνίων θα τιμήσει επίσημα τον κο Χρ. Αλαχούζο σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε 24/8/2016 και ώρα 7.00μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: http://kalymnos.gov.gr