Μέρος του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου σήμερα στη Ρόδο

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια θα γίνει σήμερα η τελετή υποδοχής στη Ρόδο  του ιερού  λειψάνου της χειρός του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού

Η τελετή, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, στην περιοχή του Φαληρακίου, κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, όπου με πομπή ιερέων με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, το ιερό λείψανο θα καταλήξει στον ιερό ναό, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα. Θα ακολουθήσει εσπερινός και αγρυπνία.

Για το γεγονός αυτό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος δήλωσε τα εξής:
«Tο τεμάχιο του λειψάνου του αγίου το οποίο θα δοθεί στο ναό του αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου για να υπάρχει εκεί μόνιμα και να το προσκυνούν οι πιστοί προέρχεται από τα λείψανα τα οποία κληροδότησε σε εμένα ο μητροπολίτης Αυστρίας ο μακαριστός Μιχαήλ.

Εκείνος το είχε από το μοναστήρι του αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα και αποφάσισα να το δώσω εκεί που είναι ο ναός, στον οποίο δεν υπάρχει τίμιο λείψανο ώστε να παραμείνει πλέον εκεί.

Θα γίνει υποδοχή στις 8 στην πλατεία Φαληρακίου με πομπή θα μεταφερθεί στον ιερό ναό, θα ακολουθήσει δοξολογία μετά εσπερινός και αγρυπνία».

Πανορθόδοξο κέντρο
Αναφορικά με την υπόθεση ανέγερσης του πανορθόδοξου κέντρου ο μητροπολίτης μας, κατόπιν ερώτησης δήλωσε τα εξής: «Περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας που αναβάλλεται λόγω απεργίας των δικηγόρων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αλλά αυτή η προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας μας καθηλώνει.

Οι άδειες για τις υποδομές προβλέπουν κτίσματα που θα δένουν αρμονικά με το χώρο και θα εντάσσονται στο αρχιτεκτονικό σχήμα που έχε η παλιά έπαυλη.

Ο σχεδιασμός θα ήταν η λειτουργία του πανορθόδοξου κέντρου και να στεγαστούν εκεί οι λειτουργίες του μορφωτικού και επικοινωνιακού ιδρύματος της ΙΜΡ και να είναι υπό τη μητρόπολη Ρόδου και όχι ένας οργανισμός διαφορετικός από τη μητρόπολη».