Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων

Σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν στην περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της περιοχής μας που επιθυμούν να συμπληρώσουν το φάκελό τους για να πάρουν την άδεια λειτουργίας των μονάδων τους.

Όπως αποφασίστηκε σήμερα θα κληθούν όλοι οι ελαιουργοί της Ρόδου που έχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση των μονάδων τους να παραβρεθούν σε τεχνική συνάντηση στην περιφέρεια προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες ώστε να ολοκληρώσουν το φάκελό τους.

Σημειώνεται ότι πολλά ελαιουργεία στο νησί μας εδώ και δεκαετίες δεν έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος ώστε να αποκτήσουν την απαιτούμενη άδεια με αποτέλεσμα κατά καιρούς να αποφασίζεται το κλείσιμό τους.

«Τα ελαιουργεία στη Ρόδο θα λειτουργούν νόμιμα και θα έχουν όλα την άδειά τους. Χωρίς αυτήν δεν θα λειτουργήσουν φέτος» είχε δηλώσει προ ημερών ο αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας Γιάννης Φλεβάρης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη για την αδειοδότηση των ελαιουργείων του νησιού μας.

Στη σημερινή συνάντηση θα παραβρεθούν υπηρεσιακοί παράγοντες που θα βοηθήσουν τους ελαιουργούς να συμπληρώσουν τους φακέλους τους καθώς δεν πρόκειται να δοθεί άλλη περίοδο χάριτος. Όσοι δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια λειτουργίας θα κλείσουν.

Θα δούμε ποιες είναι οι εκκρεμότητες στο φάκελο κάθε ελαιουργείου που υπολείπεται σε δικαιολογητικά ποια δικαιολογητικά χρειάζονται και ποιες ενέργειες να γίνουν από την πλευρά τους προκειμένου οι υπηρεσίες μας που βρίσκονται κοντά και στους παραγωγούς και στους ελαιουργούς να διευκολύνουν όπως κάνουν πάντα» δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Φλεβάρης και συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής: «Θέλουμε να έρθουν στη συνάντηση όσοι προετοιμάζουν κάποιο φάκελο ή έχουν αναθέσει σε ειδικούς τη σύνταξη του φακέλου τους και όσοι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Θα έχουμε μία συνάντηση ουσίας γιατί δεν θα ξαναγίνουν οι γνωστές συσκέψεις που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια πριν την έναρξη της ελαιουργικής περιόδου.

Θα έχουμε συγκεκριμένη θεματολογία και σε αυτήν θα πρέπει να παραβρεθούν όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το φάκελό τους και όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα για να… κάνουμε δουλειά.

Δεν μπορούμε να συζητάμε χωρίς να λέμε κάτι συγκεκριμένο. Εκείνοι από την πλευρά τους πρέπει να προετοιμαστούν. Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες ασχολούμαστε με το θέμα για να μην το αφήσουμε την τελευταία στιγμή και να οργανωθούν οι μονάδες στον τόπο μας».