Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έκθεση Τουρισμού Tour Natur 2016

Μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου πρόκειται να συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση Tour Natur 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Dusseldorf της Γερμανίας στο διάστημα από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον εκθεσιακό χώρο Trade Fair Center or CCD Congress Center Dusseldorf) με έμψυχο και έντυπο υλικό.

Η συγκεκριμένη έκθεση επικεντρώνεται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού και σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως είναι η πεζοπορία, η ορειβασία, η ποδηλασία και η αναρρίχηση. Απευθύνεται άμεσα στο καταναλωτικό κοινό, η πλειοψηφία του οποίου είναι ιδιώτες οι οποίοι προσέρχονται στην έκθεση προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Είναι συνήθως άτομα με υψηλό εισοδηματικό και βιοτικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Tour Natur 2016 θα βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και θα ενισχύσει σημαντικά την επιλογή της Ρόδου ως προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στόχος της συμμετοχής στην έκθεση αυτή είναι η διανομή προωθητικού έντυπου υλικού στους επισκέπτες της έκθεσης και η άμεση πληροφόρησή τους σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Ρόδο. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται επίσης Β2Β συναντήσεις τόσο με σημαντικούς διεθνείς tour operators όσο και με επαγγελματίες του τομέα του τουρισμού που στόχο έχουν την προσέλκυση σημαντικού αριθμού Γερμανών τουριστών. 

Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και e mail.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 14:30. Υπεύθυνος για τη συλλογή του υλικού έχει οριστεί ο κύριος Κωνσταντίνος Χατζίκος.