Σήμερα η συναυλία  της Αλεξάνδρας Γκράβας  στο Παλάτι του  Μεγάλου Μαγίστρου

Η Αλεξάνδρα Γκράβας, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με τη Ρόδο, σήμερα Παρασκευή, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου θα μας ταξιδεύσει στις μουσικές του κόσμου με ακούσματα από τις περιοδείες της σε όλο τον κόσμο. Η συναυλία  έχει είσοδο  ελεύθερη και καλό σκοπό,  τη στήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου. Διοργανώνεται από τον ΔΟΠΑΡ, το Ίδρυμα Υποτροφιών, με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου στα πλαίσια καθιερωμένης ετήσιας διοργάνωσης για τη στήριξη των υπότροφων φοιτητών.

Η διεθνής mezzo soprano, με την ιδιαίτερη φωνή και το πλούσιο ρεπερτόριο, κάθε χρόνο, αφιερώνει στο κοινό της Ρόδου, με το οποίο έχει δεθεί μέσα από τη μουσική με  ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, μια ξεχωριστή συναυλία σε χώρους που αναδεικνύουν το θέμα και εμπνέουν τόσο την Αλεξάνδρα όσο και τον κόσμο. Μέσα από την πλούσια και εκφραστική ερμηνεία της έχει κερδίσει την καρδιά του κόσμου που κάθε φορά τραγουδάει μαζί της με νοσταλγία και συναισθήματα πληρότητας.

Η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο και ένα πολύ καλό σκοπό. Τη στήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Δωδεκανήσου για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που βασίζουν την εκπαιδευτική τους πορεία στην αφοσίωση και προσπάθειά τους από τη μια και στην παρουσία του κόσμου από την άλλη. Για όσους το επιθυμούν, θα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά με μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τον σκοπό.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας, διαθέτει απλότητα και αμεσότητα στην επικοινωνία με το κοινό της, που την λατρεύει. Αυτή την ξεχωριστή ικανότητα παίρνει από την αγάπη της για τη μουσική που τη μοιράζεται σε συναυλίες και φεστιβάλ διαφορετικού περιεχομένου τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα με τον κόσμο που συμμετέχει.
Μερικά από τα τραγούδια που θα ακούσουμε απόψε είναι: από την τελευταία παρουσία της στην Κίνα με 4 συναυλίες για τη γνωριμία με την ελληνική μουσική, το «Γιασεμί στην πόρτα σου» - «Muoli Hva» (το κινέζικο γιασεμί), το αγαπημένο «Besame Mucho» («φίλα με»)από την περιοδεία της στο Μεξικό, «Historia de un amor» («Ιστορία μιας αγάπης»), «Autumn leaves», Ισπανικά τραγούδια και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Η Αλεξάνδρα πρόσφατα τραγούδησε στο Δίον με μεγάλη επιτυχία και στη συνέχεια στην πανσέληνο του Αυγούστου στα Ιωάννινα με 3.000 κόσμο. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της,  θα συμμετέχει στο έτος «Αριστοτέλη» τον Οκτώβριο με συναυλία στον αντίστοιχο ιερό χώρο, 15/10 στη Βηρυτό καλεσμένη από το Cherfan Foundation, 22/10 στις Βρυξέλλες, 24/10 στην Ατλάντα με Ελληνική ποίηση,  19/11 στην Αρμενία σε συναυλία με τον τίτλο «Greek Inspirations», 2/12 στην Alter Oper στη Φρανκφούρτη.