Ουσιαστική η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων

Ικανοποιημένη είναι η περιφερειακή αρχή από την προσέλευση και συμμετοχή των ιδιοκτητών και εκπροσώπων ελαιοτριβείων στη χτεσινή συνάντηση που διοργανώθηκε ενόψει της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου.

Στην ουσία επρόκειτο για μία συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο με σκοπό να εντοπιστούν τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει κάθε ελαιοτριβείο, ώστε να καλυφθούν τα κενά στο φάκελό του για να μπορέσει να πάρει στη συνέχεια την άδεια λειτουργίας.

Οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονας Ζαννετίδης και Γιάννης Φλεβάρης καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας που παραβρέθηκαν, τόνισαν ιδιαίτερα την αυστηρότητα των νόμων και το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό να έχει κάθε ελαιοτριβείο τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να είναι νόμιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για παράδειγμα από την Κω και την Κάλυμνο, που έφτασε σε ποσοστό το 70% των ιδιοκτητών.


Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης χαρακτήρισε τη συνάντηση ουσιαστική καθώς μέσα από αυτή αναδείχτηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, με κυρίαρχο τις εδαφοδεξαμενές τις οποίες είναι υποχρεωμένη να έχει κάθε μονάδα.

Οι στεγανές δεξαμενές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση, ενώ κάποιοι από τους παριστάμενους έθεσαν και θέμα επιχειρηματικών συνεργασιών για την από κοινού λύση των προβλημάτων που υπάρχουν, προχωρώντας ακόμα και στη μίσθωση χώρων για τη διάθεση των αποβλήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει άδεια λειτουργίας σχεδόν τα μισά ελαιοτριβεία ενώ όσα δεν έχουν ολοκληρώσει τους φακέλους τους, έχουν στη διάθεσή τους διάστημα πενήντα ημερών για να το κάνουν.  
Στη συνάντηση πάντως επισημάνθηκε από όλους τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των ελαιοτριβείων ότι φέτος θα είναι μία μέτρια ελαιοκομική περίοδος.