Οι «παγίδες» που πρέπει να γνωρίζουν τα σωματεία

   Για τις σημαντικότερες αλλαγές στους κανονισμούς και ως εκ τούτου, για τις μεγαλύτερες «παγίδες» που κρύβει η νέα αγωνιστική περίοδος, ενημέρωσε τα σωματεία η ΕΠΣΔ, με έγγραφο που τους μοίρασε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συγκέντρωσης στα γραφεία της διοργανώτριας για τις κληρώσεις των προγραμμάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας. Οι παράγοντες των συλλόγων θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα παρακάτω:   

*Για τους ποδοσφαιριστές που είναι διπλωματούχοι προπονητές ή κάτοχοι ταυτοτήτων τριετίας ΕΠΟ/UEFA ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική ενημέρωση από την ΕΠΟ και με δεδομένο το άρθρο 13 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για τους ποδοσφαιριστές που είναι διπλωματούχοι προπονητές ή κάτοχοι ταυτοτήτων τριετίας ΕΠΟ/UEFA ισχύουν τα παρακάτω για την επόμενη αγωνιστική περίοδο:

1. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει δίπλωμα ή διπλώματα προπονητή ΕΠΟ/UEFA οποιασδήποτε κατηγορίας.

2. Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.

3. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA ανεξαρτήτως εάν αυτή έχει λήξει ή βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην ΕΠΟ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ως προπονητής καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

4. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβάλλει την κατά την ανωτέρω παράγραφο δήλωση και έχει τα ανάλογα προσόντα, δύναται να απασχολείται ως προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται.
*Παραίτηση από αγώνα: πρόστιμο 500 ευρώ
*Παραίτηση από το πρωτάθλημα: πρόστιμο 1.500 ευρώ (3Χ500 ευρώ)

*Προπονητές με ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ (σε ισχύ) υποχρεωτικά και στο πρωτάθλημα υποδομών (Νέων, Εφηβικό, Παιδικό)
*Μετακινούμενα σωματεία: αν υπάρχει το ίδιο δρομολόγιο εντός σαββατοκύριακου, δεν θα μπορούν να επιλέξουν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας καθημερινή

*Σε αντρικές ομάδες παίζουν γεννηθέντες το 2001 και από 1.1.2017 μπορούν αγωνίζονται και γεννηθέντες το 2002
*Αλλαγή στον ΚΑΠ: εάν δεν έχουν τελειώσει όλοι οι αγώνες του Α’ γύρου, δεν μπορεί να ξεκινήσει ο Β’ γύρος

*Μπάλα πρωταθλήματος: για Α’ κατηγορία οκτώ (8) και για Β’ κατηγορία πέντε (5).
 Υπενθυμίζεται, πως η επίσημη μπάλα των πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας είναι η Macron.