«Τα προξενιά»  στον Αρχάγγελο

«Τα Προξενιά» - Άλλη μια θαυμάσια παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας», που έχει μία πολυετή παρουσία στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου, με έργα σύγχρονου κυρίως ρεπερτορίου. 


Η παράσταση δόθηκε στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου την περασμένη Κυριακή το βράδυ και ήταν κατά κοινή ομολογία, μοναδική. Μέσα από το γέλιο που όλοι έχουμε ανάγκη, «Τα Προξενιά» κράτησαν ζωντανές τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.


Η εκπληκτική ερμηνεία όλων των ηθοποιών, ο αυθορμητισμός, ο ενθουσιασμός και η επικοινωνία με το κοινό ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά.

Τα γλωσσικό αρχαγγελίτικο ιδίωμα που περιείχε το καλογραμμένο σενάριο του Μιχάλη Τσακίρη, προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.  Τη μουσική της παράστασης επιμελήθηκε ο Αντώνης Κολιός και τα σκηνικά ο Αντώνης Τσακίρης. 


Το πρωτότυπο θεατρικό έργο, περιείχε πολλά ηθογραφικά στοιχεία, τα οποία ο εμπνευστής του, πήρε από τη λαϊκή παράδοση του Αρχαγγέλου.

Η επιμελημένη ενδυματολογία, ο φωτισμός, τα ενδεδειγμένα σκηνικά και η άψογη υποκριτική από τους, κατά τ’ άλλα «ερασιτέχνες» ηθοποιούς, αποδεικνύουν ότι οι συντελεστές αγωνίστηκαν πολλούς μήνες, για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.


Οι ηθοποιοί: Χρ. Ίκουτας, Θ. Κολιάδης, Τσ. Κοντόγιαννου, Β. Λεβέντη, Φλ. Λεβέντη, Μ. Παρδαλού, Μ. Πατσάη, Κ. Πορτοκαλλάς, Σ. Σακελλάρης, Μ. Σαρικάς, Χρ. Σαρή, Μ. Τουβραδόπουλος, Ν. Τσακίρης και ο σκηνοθέτης Μ. Τσακίρης απέδειξαν ότι γνωρίζουν πώς να υπηρετούν την θεατρική τέχνη, αφιερώνοντας τον πολύτιμο καθημερινό τους χρόνο.


Η μεγάλη προσέλευση του κοινού επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να δοθούν κι άλλες παραστάσεις.

Γι’ αυτό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν κι άλλες παραστάσεις, τόσο στη πόλη της Ρόδου, όσο και αλλού.