Η Λουκία Αντωνιάδου συντονίστρια για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει ο δήμος τη νέα συντονίστρια της προσπάθειας για τη διεκδίκηση από την πόλη της Ρόδου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, που αντικατέστησε την παραιτηθείσα Αλίκη Μοσχή.

Πρόκειται για την Λουκία Αντωνιάδου, που κατάγεται από τη Χάλκη, και έχει εμπειρία, σε μεγάλες διοργανώσεις και θεωρείται από το δήμο ο κατάλληλος άνθρωπος να καταλάβει αυτή τη θέση.
Όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, η νέα συντονίστρια έχει μία πολύ μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα καθώς ήταν τελετάρχης στους Ολυμπιακούς και στους παραολυμπιακούς αγώνες.

«Είναι Δωδεκανήσια με καταγωγή από τη Χάλκη. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να αντικαταστήσει την κα Μοσχή που ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο και νομίζω ότι μπορεί να σταθεί επάξια, γιατί έχει χειριστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία πολύ μεγάλους θεσμούς, άρα έχει την εμπειρία που χρειαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά την προηγούμενη συντονίστρια Αλίκη Μοσχή, λέγοντας ότι συνεχίζει να είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ρόδου.

Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής της ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «είχε τις επιφυλάξεις της μαζί με τον Άγγλο τεχνοκράτη επειδή καθυστέρησαν οι συμβάσεις των ξένων και όχι των δικών μας ανθρώπων οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν, επειδή καθυστέρησε να περάσει το νομοσχέδιο για τη σύσταση εταιρίας ειδικού σκοπού.

Το νομοσχέδιο τελικά πέρασε, το καταστατικό της θα υπογραφεί εντός των ημερών και έχει γίνει αποδεκτή η πρότασή μου το πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο να είναι επταμελές και να απαρτίζεται από το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, τους επικεφαλής των παρατάξεων εκτός του κ. Πότσου που δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της ΕΞΡ.

Αυτό θα είναι το πρώτο συμβούλιο για την πρώτη εταιρική χρήση. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όλους που θα συμμετέχουν. Ένα από τα βασικά που θα βαθμολογηθεί το Νοέμβριο θα είναι το αν είναι σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία στην υπόθεση αυτή».

Ο κ. Χατζηδιάκος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σύμπνοιας που θα πρέπει να μας διακατέχει μπροστά σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια καταλήγοντας ως εξής: «Μπορεί ο δήμος να υστερεί σε κάποια σημεία να υπάρχουν γκρίνιες, όμως άλλη είναι η καθημερινότητα και άλλα τα μεγέθη αυτά. Δεν μας τιμά να συγχέουμε τέτοια πράγματα».

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ
Κλιμάκιο τεχνοκρατών θα επισκεφτεί το νησί μας στις 12 Νοεμβρίου για να δει από κοντά την πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Όπως ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην προσπάθεια της Ρόδου να διεκδικήσει τον τίτλο γι΄αυτό και η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη αυτή.

Παράλληλα τη διάθεση ποσού 100.000 ευρώ για τις ανάγκες της εταιρίας που θα αναλάβει να διαχειριστεί την υποψηφιότητα της πόλης της Ρόδου για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, επρόκειτο να συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του χτες βράδυ στην Αστυπάλαια.

Το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, κρίθηκε αναγκαίο να τεθεί προς συζήτηση ώστε να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό μαζί με αυτό που θα διαθέσει ο ίδιος ο δήμος στην εταιρία ειδικού σκοπού που συστάθηκε για τις ανάγκες της υποψηφιότητας.

Πιστεύω το περιφερειακό συμβούλιο να διαθέσει το αντίστοιχο ποσό που έχει διαθέσει για την εταιρία του ειδικού σκοπού για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας και ο δήμος με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ελπίζω να έχουμε και την απόφαση της περιφέρειας με το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ και όλα να πάνε καλά γιατί οι προθεσμίες τρέχουν και πρέπει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Στις 12 Νοεμβρίου θα δεχθούμε κλιμάκιο της επιτροπής των τεχνοκρατών που θα έρθουν να δουν και τον τόπο» είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος.