Στο εδώλιο για πέντε κλοπές

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει τον επόμενο μήνα αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με 25χρονο συμπατριώτη του είχαν διαπράξει πέντε κλοπές στην περιοχή μας.

Ο 25χρονος έχει ήδη δικαστεί για την υπόθεση αυτή τον Μάρτιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για συνολικά 9 διαρρήξεις που κατηγορούνταν ότι είχε διαπράξει. Στις πέντε από αυτές φέρεται να εμπλέκεται και ο Αλβανός που θα δικαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο αλλοδαπός διέφευγε της σύλληψης και όταν εντοπίστηκε παραπέμφθηκε σε δίκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 8 Ιουνίου 2009 ο Αλβανός με τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του αφαίρεσαν από άγνωστο άτομο το χρηματικό ποσό των 29 ευρώ, ενώ το ίδιο έπραξαν και στις 11 Ιουνίου 2009 επίσης από άγνωστο άτομο από το οποίο και πήραν άλλα 25 ευρώ.

Οι δύο δράστες στις 13 του ίδιου μήνα αφαίρεσαν το τσαντάκι από ημεδαπό το οποίο περιείχε 500 ευρώ, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, άδεια οδήγησης, πιστωτικές κάρτες, δύο κλειδιά αυτοκινήτου, ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή με τη θήκη της κ.α.
Επίσης την ίδια μέρα αφαίρεσαν από δύο άγνωστους άνδρες το ποσό των 37 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση θα παραστεί ο κ. Νικήτας Μπόλκας.