“Ταξίδι στο φως” η νέα δουλειά του Τάσου Γιασιράνη

Την καινούρια του δουλειά με τον τίτλο «Ταξίδι στο φως» που αποτελεί και το σύνθημα της πόλης της Ρόδου για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, παρουσίασε χτες ο συμπατριώτης μας μουσικός παραγωγός Τάσος Γιασιράνης.

Στο γραφείο του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και με την παρουσία του αντιδημάρχου πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου, ο κ. Γιασιράνης αναφέρθηκε στο νέο του έργο το έκτο κατά σειρά το οποίο έθεσε στη διάθεση της ομάδας που εργάζεται για το σκοπό αυτό, τονίζοντας ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να δώσει το μήνυμα της συνεργασίας που απαιτεί το εγχείρημα.

«Ο Τάσος Γιασιράνης προσφέρει πάντα την τέχνη του στον τόπο του, στον οποίο και την αφιερώνει, έτσι στο μεγάλο εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας δεν θα μπορούσε να λείψει. Έκανε μία εξαιρετική δουλειά την οποία ονόμασε «Ταξίδι στο φως» το σύνθημα της Ρόδου και σήμερα ήρθε να μας το παρουσιάσει. Το περιεχόμενο της δουλειάς του συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της υποψηφιότητας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο δημιουργός του νέου cd, είπε ότι πρόκειται για την έκτη συλλογή του που είναι αφιερωμένη στο νησί μας. «Φέτος παρακολουθώντας την προσπάθεια της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας δεν είχα άλλη σκέψη και επιλογή παρά να αφιερώσω τη δουλειά που έγινε σε αυτό το σκοπό. Ξέρουμε ότι είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια ο ανταγωνισμός είναι δεδομένος.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε θεατές αυτής της προσπάθειας. Όλοι πρέπει να δώσουμε κάτι για την επίτευξη των στόχων» δήλωσε ο κ. Γιασιράνης.

Όπως έκανε γνωστό  το cd έχει ήδη κυκλοφορήσει. H KLIK Records είναι η εταιρία που έχει αναλάβει την κυκλοφορία του η οποία από το Σεπτέμβριο και μετά θα είναι παγκόσμια όπως είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από κορυφαία σημεία σε όλη την Ευρώπη στα οποία θα κυκλοφορήσει και φέτος θα κυκλοφορήσει και σε όλο τον κόσμο.
«Είμαι συγκινημένος καθώς είναι η επιβράβευση πολλών αγώνων και προσπαθειών χρόνων.

Η μουσική μας ένωνε και μας ενώνει. Γι αυτό δούλεψε μία μεγάλη ομάδα τους ευχαριστώ όλους καθώς και όσους με στήριξαν» κατέληξε  κ. Γιασιράνης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Τάσος Γιασιράνης έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας με τη δουλειά του.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες των δικών μας ανθρώπων. Η έκτη αυτή συλλογή είναι έτοιμη να… ταξιδέψει. Είναι κοινή προσπάθεια όλων μας για το νησί και η ωφέλεια ανταποδίδεται σε όλους, όπως και κάθε αρνητικό μετρά για όλους.

Το παράδειγμά του ενόψει της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας που είναι δύσκολο πρέπει να το ακολουθήσουν όλοι. Σε αυτό ακριβώς το σημείο υστερούμε από τις άλλες διεκδικήτριες πόλεις, στο ότι δεν έχουμε όλοι στρέψει την προσοχή μας στις κοινές προσπάθειες.

Από τον Τάσο δεν το ζήτησε κανείς. Ο ίδιος μπήκε στη διαδικασία εξαιτίας της αγάπης του για τη μουσική και τον τόπο , είναι ένα παράδειγμα και μακάρι να το μιμηθούν και άλλοι μέσα από διάφορους τομείς. Γι’ αυτό πήρε και το λογότυπο. Η δική του προσπάθεια είναι στην ουσία ένα κάλεσμα σε όλους» .

Τέλος ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Χατζηιωάννου επεσήμανε ότι εκτός από τον τίτλο της συλλογής υπάρχει ένα τραγούδι αφιερωμένο στο «ταξίδι στο φως» και ότι στο πλαίσιο των ημερών τουρισμού πρόκειται να γίνει παρουσίαση.

Επίσης σύντομα θα είναι έτοιμο το site της πολιτιστικής πρωτεύουσας, το οποίο σχεδιάζει η Βεατρίκη Ντόβα όπως και το λογότυπο και αμέσως μετά το cd θα μπει σε εμπορική χρήση.