Πέντε οι υποψήφιοι για τη θέση της Κηφισιάς

Έληξε χθες η προθεσμία που είχε δοθεί στις ενδιαφερόμενες ομάδες της Α2 να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στην Basket League στη θέση της Κηφισιάς, που υποβιβάστηκε οικιοθελώς στη Β’ εθνική.

Πέντε ομάδες κατέθεσαν φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να διεκδικήσουν τη wild card του ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι ο Εθνικός, ως τρίτος της βαθμολογίας στην Α2, αρνήθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πρώτη κατηγορία.

Συστάθηκε ειδική επιτροπή αδειοδότησης, η οποία αποτελείται από τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη (πρόεδρος), Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος), Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο και Γιάννη Ψαρράκη, και θα εξετάσει ενδελεχώς τους φακέλους τους οποίους κατέθεσαν η Δόξα Λευκάδας, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Αρκαδικός και το Ηράκλειο.

Ωστόσο, υπήρχαν σενάρια που ήθελαν έστω και την τελευταία στιγμή να καταθέτει φάκελο με δικαιολογητικά και η Καβάλα.

Έχοντας υπόψη ότι το πρωτάθλημα της Basket League ξεκινάει σε περίπου σαράντα μέρες και πως οι κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων της ΕΟΚ θα πραγματοποιηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπόθεση θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες μέρες ούτως ώστε να βρεθεί εγκαίρως ο πιο …κατάλληλος υποψήφιος να καλύψει τη 14η θέση της Α1.