Δεσμεύσεις από τον Δήμαρχο!

Ύστερα από μακρά περίοδο αναμονής, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σέργιου Αϊβάζη, και των εκπροσώπων των ομάδων μπάσκετ που χρησιμοποιούν το γήπεδο της Κρεμαστής. Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης εκπροσώπησε τον Πήγασο Κρεμαστής και ο Γιώργος Γεννάτος την Ελπίδα Πεταλούδων.

Η συνάντηση αφορούσε, φυσικά, στο μείζον θέμα που υπάρχει με το κλειστό γυμναστήριο της Κρεμαστής και τα προβλήματα που αυτό παρουσιάζει εδώ και πολύ καιρό. Η συζήτηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με τον Δήμαρχο να κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι ομάδες όσο και ο κόσμος που το επισκέπτεται στους αγώνες. Μάλιστα, έκανε επιτόπου τηλέφωνα για πιο άμεση ενημέρωση σχετικά με το κονδύλι που υφίσταται για τις εργασίες στο γήπεδο καθώς και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τη μελέτη του έργου.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να επισκεφτεί ο ίδιος το κλειστό της Κρεμαστής ούτως ώστε να δει με τα μάτια του τις ανάγκες της αθλητικής εγκατάστασης.

Συμπερασματικά, έδωσε το «πράσινο φως» για να γίνουν εργασίες που αφορούν στη συντήρηση του παρκέ, στην αλλαγή του ηλεκτρονικού πίνακα και στη μόνωση της οροφής η οποία στάζει. Από κει και πέρα, και ανάλογα με τα χρήματα που θα περισσέψουν, θα γίνουν βελτιωτικές εργασίες στα αποδυτήρια ενώ υπάρχει σκέψη για κατασκευή υποστέγου έξω από την πύλη εισόδου προκειμένου να προστατεύονται οι φίλαθλοι από κακές καιρικές συνθήκες.

Φυσικά, ήταν αδύνατο να δοθούν απαντήσεις όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα. Ούτε για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αλλά ούτε και για το πόσο θα διαρκέσουν.

Είναι δεδομένο, πάντως, ότι το κλειστό της Κρεμαστής δε θα είναι έτοιμο μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών (16/10), ούτε το τοπικό (περίπου την ίδια περίοδο).

Γι’ αυτό ο Πήγασος θα χρησιμοποιήσει ως έδρα στα επίσημα παιχνίδια του το Βενετόκλειο, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες στην Κρεμαστή.