Σε Ιαλυσό και Παστίδα η κωμωδία  «Αγαπημένη μου Ελλάς»

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού –Αθλητισμού Ρόδου σε συνδιοργάνωση   με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  σας παρουσιάζουν την  παράσταση «ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ» μια κοινωνική κωμωδία στις  30 Αυγούστου, στις  21:00 στην Κεντρική Πλατεία Ιαλυσού και  1/9, στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας. Είσοδος Ελεύθερη.

 

Ελλάδα 2016. Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία. Ίσως είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάθε ανθρώπου σ’ αυτή τη χώρα. 

Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Εμείς ως γνήσιοι Έλληνες τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συγκίνηση. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε.

Στόχος μας είναι απλά ένα σας χαμόγελο. Το χαμόγελο που τόσο πολύ λείπει από τη ζωή μας. Και μέσα από αυτό το χαμόγελο να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν.

Άλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου μας, «μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν».                                                                                                  

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Βλέπουμε τις ζωές.

Ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων.

Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει.

Ενός Ρώσου κατασκόπου ο οποίος με το δικό του αστείο τρόπο επιχειρεί ανώφελα να κατανοήσει την ελληνική νοοτροπία.

Μας νεαρής Ρωσίδας η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μια καλύτερης τύχης, αναγκάστηκε να πουλήσει το κορμί της και να ψιθυρίζει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων: «Ντρέπομαι»

Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους 3 ευρηματικούς ηθοποιούς οι οποίοι εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι με κύριο σκοπό όχι να υπενθυμίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο τους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ.

Ενώ όλοι μας θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς «Σώπα!», έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν  «Μίλα!».

Επίσης, δεν λησμονούν να παραθέσουν με έντονο  αίσθημα πατριωτισμού τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες τονίζοντας πως η Ελλάδα ένωσε με μια φλόγα τον κόσμο ολόκληρο!    

Σκηνοθεσία : Μάριος Ντερντές

Παίζουν (αλφαβητικά): Αναστασία Παντούση, Άρης Τσάπης, Γιάννης Φραγκίσκος

Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος, Αγγελίνα Παρασκευαϊδη

Κείμενα: Λευτέρης Ελευθερίου, Κωνσταντίνα Κλαψινού,  Μάριος Ντερντές, Γιώργος Φειδάς.