Εγκαλεί το δήμαρχο  για το παλιό νοσοκομείο

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ροδιακή Δημιουργία’’ κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Με ειλικρινή κατάπληξη την οποία διαδέχθηκε η οργή, άκουσα χθες τον Βουλευτή του Σύριζα κ. Καματερό σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Κω, να παρουσιάζει τον Δήμαρχο Ρόδου ως παράδειγμα συνεργασίας με την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο κ. Χατζηδιάκος προσφέρθηκε να παραχωρήσει το χώρο του παλαιού νοσοκομείου στην πόλη της Ρόδου για να μετατραπεί σε Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Χατζηδιάκος οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του εντός της ημέρας.

Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι οι οποίοι να προτείνουν τη δημιουργία καταυλισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων στη Ρόδο του τουρισμού και μάλιστα εντός του αστικού ιστού.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Θεωρώ αδιανόητο όσο και απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε για τέτοια ζητήματα από τη συνέντευξη τύπου ενός βουλευτή του Σύριζα στην Κω και να μην υπάρχει επίσημη διάψευση από τον κ. Χατζηδιάκο.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν συζητήσεις και συμφωνίες για τόσο σοβαρά θέματα ερήμην του Ροδιακού λαού.

Το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο.

Εκεί θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος στο νησί, παρά μόνο ένας χώρος πρώτης υποδοχής εάν και εφόσον υπάρξουν μεταναστευτικές ροές και στη συνέχεια να μεταφέρονται σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα.

Φαίνεται ότι  κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι είναι η Ρόδος”.

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου
Επικεφαλής Δημοτικής  Παράταξης
ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ