NΔ: Θλιβερή παράσταση  με ελάχιστους θεατές στην Κω

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στο νησί της Κω για την ημερίδα που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την νησιωτικότητα την περασμένη Τετάρτη. Έπί του θέματος, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“O κ. Καματερός και ο Σύριζα έδωσαν μία ακόμα θλιβερή παράσταση με ελάχιστους όμως θεατές, αφού οι πολίτες της Κω τους γύρισαν την πλάτη.
Με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, απαραίτητης για τον “λαοπρόβλητο” τοπικό βουλευτή που φοβάται πλέον και τη σκιά του με όλα αυτά που έκανε και ψήφισε.

Η παράσταση του κ.Καματερού και του Σύριζα με θέμα τη νησιωτικότητα ήταν η επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος.
Να θυμίσουμε ότι όλοι αυτοί, μέσα σε 18 μήνες:
-Έστησαν hot spot στην Κω και στη Λέρο και μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

-Κατάργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.
-Αύξησαν το ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση και κατήργησαν το ειδικό καθεστώς της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα.

-Επιβάλλουν από το 2018 τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον τουρισμό.

-Αύξησαν τον ΕΝΦΙΑ, κάτι που θα το διαπιστώσει σε λίγες μέρες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών  στα εκκαθαριστικά της.
Η φλυαρία και οι γενικολογίες του κ. Καματερού δεν συνιστούν δεσμεύσεις ούτε συγκεκριμένες πολιτικές.

Ο κ. Καματερός δεν έδωσε καμία απάντηση για το αν θα μειωθεί η υπερφορολόγηση στον τουρισμό. Δεν έδωσε απάντηση στο αν η Κως θα εξαιρεθεί από το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στο μεταναστευτικό.
Δεν είχε απαντήσεις.

Όπως δεν είχε απαντήσεις για το hot spot, για το αν θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται στο νησί όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
Γιατί άραγε δεν έχουν ανακληθεί ακόμα το ΦΕΚ για το Λινοπότι και η παραχώρηση ακινήτου του Βακούφ; Μήπως γιατί ετοιμάζουν άλλα δύο hot spot στην Κω και το κρατάνε κρυφό;  Στις εξαγγελίες του κ. Καματερού ήταν και η ρήτρα νησιωτικότητας.

Ξέχασε όμως να πει ότι η ρήτρα νησιωτικότητας θεσμοθετήθηκε και έγινε νόμος του Κράτους από την κυβέρνηση Σαμαρά , με νομοσχέδιο που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης.

Οι υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Καματερού για το μεταφορικό ισοδύναμο, την ενίσχυση των υπηρεσιών και το νέο μοντέλο ανάπτυξης , είναι ανάλογης σοβαρότητας με τις εξαγγελίες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του κ.Τσίπρα.
Ψέματα δίχως τέλος.

Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία έχει σοβαρές συνέπειες για τη χώρα αλλά και το νησί μας.
Είναι μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που μισεί τον τουρισμό και την ελεύθερη οικονομία.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.
Μια νέα συμφωνία αλήθειας και ελπίδας.
Αυτή είναι η δική μας ευθύνη. Είναι ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΒΟΡΕΙΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
ΝΟ.Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ           
                                          

Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΩ
“Το μόνο κοινό του προεκλογικού, αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τον μετεκλογικό, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ είναι το θράσος. Θράσος απύθμενο που φτάνει στο σημείο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες του τόπου, τη στιγμή που όλος ο ελληνικός λαός ζει καθημερινά στο πετσί του τις συνέπειες της διακυβέρνησής τους.
Επειδή οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχουν ισχυρή μνήμη, ας θυμηθούν και τα κάτωθι:

• Το πρώτο επτάμηνο του 2015 ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό του κ. Βαρουφάκη πέτυχαν να διαρραγούν πλήρως οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της. Στη συνέχεια, αφού ούτε μνημόνια μπορούσαν να σκίσουν ούτε βρέθηκαν σύντροφοι να δωρίσουν χρήματα, ο κ. Τσίπρας προέβη σε ένα διχαστικό και αναιτιολόγητο δημοψήφισμα οδηγώντας σε επιβολή capital controls και στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Στη συνέχεια υπέγραψε συμφωνία, η οποία ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν που ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμά του.

• Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας λόγω των χειρισμών του κ. Τσίπρα ψήφισε την εν λόγω συμφωνία. Αν για αυτό μέμφονται τη Νέα Δημοκρατία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πουν εάν προτιμούσαν και επεδίωκαν τελικά τη χρεοκοπία της χώρας.

• Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίσθηκε σθεναρά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε αυτούς στους δανειστές με την αρχή της “περήφανης διαπραγμάτευσης” του κ. Τσίπρα.

• Η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και πέτυχε τη φύλαξη των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων και την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήδη από το Μάρτιο του 2015 προέβη σε απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και σε χορήγηση 6μηνης δυνατότητας παραμονής τους στη χώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, μετέτρεψε τη χώρα σε ένα τεράστιο ΚΕΠΥ αυτοβούλως, λόγω των ιδεοληψιών της.

• Η Νέα Δημοκρατία αποδεδειγμένα μείωσε φορολογικούς συντελεστές και εισφορές δίνοντας οξυγόνο στην οικονομία, ενώ μείωσε και τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα καταργούσε ο προεκλογικός κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, ο μετεκλογικός κ. Τσίπρας επέβαλλε φοροκαταιγίδα, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε συντάξεις και εισήγαγε τον κόφτη.

• Η Νέα Δημοκρατία είχε μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές  του Δημοσίου προς τους ιδιώτες σε 3 δις. ευρώ με προγραμματισμό περαιτέρω μείωσης, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις εκτίναξε στο ποσό των 7 δις. ευρώ, ποσό που λείπει από την πραγματική οικονομία και που θα μπορούσε να αποτελέσει ατμομηχανή ανάπτυξης.

• Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταρτίσει πρόγραμμα διακυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα το ετοιμάζει, μόλις 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας!
Η Νέα Δημοκρατία μιλούσε και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και στοιχειοθετεί τα λεγόμενά της.

Ασφαλώς, είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει το δρόμο της αλήθειας, διότι θεμελίωσε την πολιτική του ανάδειξη στα ψεύδη του προγράμματος Θεσσαλονίκης και τις προεκλογικές κορόνες εντυπωσιασμού.

Αντί για άλλα ψεύδη, είναι καλύτερο οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ποτέ δεν είναι αργά για ειλικρίνεια.
Τοπική Οργάνωση Κω
Νέας Δημοκρατίας”