Πρέπει να μπει  τάξη στην πόλη

Γράφει ο Χρυσόστομος Μητσινιώτης

Κύριε διευθυντά
στο φύλλο της 10ης Αυγούστου την Παρασκευή και στην τελευταία σελίδα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ όλοι μας διαβάσαμε την επιστολή αγανάκτησης του συμπολίτου μας κυρίου Φώτη!


Αναφέροντας τα εξής: Ντροπή και αίσχος αναφέροντας φωναχτά για την πλατεία Πατριάρχου Αλεξανδρείας και αν είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που εκλέγονται γαι να πάνε το νησί μας ένα βήμα παραπέρα και να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σχετικά με την συγκεκριμένη πλατεία! Και διερωτάται!  Εχουμε πλέον χάσει την λογική;  Και ρωτάει τους αρμόδιους και τους εκλεγμένους (άρχοντες) αν είναι ευχαριστημένοι από τον αχταρμά που επικρατεί στο κέντρο.  Με όλο τον σεβασμό προς τον συμπολίτη μας κ. Φώτη αυτοί που μας κυβερνάνε είναι σε κυβερνητικό είναι σε περιφερειακό αλλά και σε δημαρχιακό επίπεδο κ.λπ. βάζουν υποψηφιότητα να εκλεγούν για κάποιους δικούς τους λόγους!  Από κει και πέρα την ευθύνη του σταυρού και ποιοούς θα επιλέξουμε να μας κυβενρήσουν την έχουμε μόνο εμείς!!

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με την αγανάκτηση σου.  Γι’ αυτό μέσω αυτής της στήλης θέλω και εγώ να εκφράσω την δική μου αγανάκτηση για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη και συγκεκριμένα διαδρομή από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων ακόμα στην οδό Αριστοτέλους.
Και ερωτώ και εγώ με την σειρά μου κάθε (αρμόδιο κυβερνητικό περιφερειακό αστυνομικό δημοτικό εισαγγελέα) δημόσια! Κύριοι περάσατε άραγε καμιά φορά αυτήν την διαδρομή από Αγιο Παντελεήμονα μέχρι Εβραίων Μαρτύρων και στην οδό Αριστοτέλους;  Μάλλον δεν περάσατε ποτέ!  Αλλά και να περάσατε δεν είδατε την άθλια κατάσταση που επικρατεί;  Δεν είδατε ότι όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί με ταπεζοκαθίσματα με ταμπλό και ταμπέλες τουριστικών ειδών και με τους άθλιους κράχτες που αφήνονται στο σιντριβάνι με τους ιππόκαμπους μόλις ένα μονοπάτι για να περάσουν οι τουρίστες να θαυμάσουν την πλατεία!

Αναρωτήθηκε κανείς πώς θα περάσει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να σωθεί μια ζωή;  
Ξεχάσατε όλοι μόλις πέρυσι κάποιος πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο;
Αναρωτήθηκε κανείς πως θα περάσει το πυροσβεστικό σε μια πιθανή πυρκαγιά που κανένας δεν ξέρει πότε θα συμβεί και πόσους νεκρούς θα μετράμε;
Ασε πια τα περιπολικά που θα πρέπει να είναι πάντα παρόντα  αυτό όταν δεν χωράει να περάσει βάζει όπισθεν και μην το είατε χωρίς καν να παρέμβει έγινα δέκτης παραπόνων μιας αντιδημάρχου μιας άλλης πόλης σχετικά με την καθαριότητα και την εμφάνιση της Παλιάς Πόλης.  Τι μπορούσα να πω και τι να δικαιολογήσω;  Απλώς προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα!  Κατά τα άλλα θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε σαν ιδανικός και τουριστικός τόπος για διακοπές!  
Κούνια που μας κούναγε!

Μπορούμε όμως εμείς να τον κάνουμε αυτόν τον τόπο και ιδανικά αναβαθμισμένο τουριστικά και να τον ανεβάσουμε πάλι πολύ ψηλά όταν θέλουμε μόνον όταν ξυπνήσουμε όλοι πολίτες και ειδικοί αρμόδιοι - τοπικοί φορείς και εκλεγμένοι (άρχοντες) να εφαρμόσουν τους Νόμους και να επιδείξουν την αυστηρότητα τους σε αυτούς που παραβατούν και είναι όλοι τους γνωστοί και σε όλους!  Να τιμωρούν αυστηρά αυτούς που αισχροκερδούν και αυτούς που κλείνουν τους δρόμους και αφήνοντας μόνο ένα μονοπάτι για να περάσουν οι τουρίστες να θαυμάσουν αυτό που θέλουμε.  Να λέμε ιστορικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ευτυχώς μας το αφήσανε κάποιοι άλλοι γαι να ζήσουμε σήμερα εμείς.
Μπορούμε όλοι μαζί Δήμος-Περιφέρεια-Αστυνομία-Εισαγγελικές Αρχές με την συμπαράσταση των πολιτών που θέλουμε να ανεβάσουμε την Ρόδο μας πολύ ψηλά εκεί που της αξίζει τιμωρώντας αυτούς που προσβάλλουν και ρεζιλεύουν την Ρόδο!