Πολλές οι συμμετοχές στο «Ocean Lava Rhodes»

Απολύτως ικανοποιημένοι είναι οι διοργανωτές του «Ocean Lava Rhodes» από τις έως τώρα συμμετοχές για τον αγώνα τριάθλου ολυμπιακών αποστάσεων που θα γίνει 30 Οκτωβρίου στο νησί μας, σε διαδρομές μέσα και κοντά στην πόλη, κατά σειρά για το κολύμπι, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

Μέσα σε δέκα μέρες οι συμμετοχές έφτασαν τις 39, αριθμός μεγάλος αν φανταστεί κανείς ότι δεν υπάρχουν γενικώς πολλοί  αθλητές που μπορούν να διανύσουν ολόκληρη την απόσταση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας ώστε ο καθένας να μπορέσει να χαρεί τη συμμετοχή στον αγώνα αυτόν.

Ο Απόλλων Ρόδου ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια με την Ocean Lava, έχοντας τη στήριξη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο όλο εγχείρημα. Προσφάτως μάλιστα και ο Dodekanisos Seaways δήλωσε τη στήριξή της προς τον αγώνα, δείγμα του ότι η τοπική κοινωνία είναι κοντά στις προσπάθειες αυτές.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω του oceanlavarhodes.com ενώ τα στοιχεία που έχουν να κάνουν μ’ αυτές είναι τα παρακάτω:

Προϋποθέσεις Εγγραφής
Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από τον οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon.
Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.

Κόστος Συμμετοχής και Ακύρωσης
Ατομική Συμμετοχή
Κόστος:
Μέχρι και 30/09/2016: 45€
Μέχρι και 15/10/2016: 55€
Μέχρι και 24/10/2016: 65€

Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 30/09/2016: cost: – 25€
Μέχρι και 15/10/2016: cost: – 30€
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 35€

 Ομάδες Σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων
Κόστος:
Μέχρι και 24/10/2016: 60€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 30€
Όσον αφορά τον προσεχή αγώνα, οι διαδρομές του θα είναι οι παρακάτω:

Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.
 
Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.
 
Τρέξιμο 3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.