Αυλαία στην  «Aegean Regatta»

Με τους inshore αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για χθες στη Μυτιλήνη επρόκειτο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της «Aegean Regatta», για να ακολουθήσει η απονομή των επάθλων και η Τελετή Λήξης της διεθνούς συνάντησης που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα 67 σκάφη που παίρνουν μέρος στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής από το Μόλυβο για τη Μυτιλήνη και το τέταρτο σκέλος του αγώνα.

Ωστόσο η ένταση του ανέμου είχε περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και κάποια στιγμή επικράτησε άπνοια, με αποτέλεσμα πολλά σκάφη να χρειαστούν ακόμα και 10 ώρες να τερματίσουν, ενώ αρκετά ήταν αυτά που δεν τερμάτισαν εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου. Όσα κατάφεραν να πλησιάσουν στη Μυτιλήνη, «έπιασαν» δυνατό άνεμο και ολοκλήρωσαν την ιστιοδρομία με αποτέλεσμα να πάρουν τις πρωτιές στην κάθε κατηγορία!

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία στην 4η ιστιοδρομία ήταν:
IRC
VIVAT με κυβερνήτη το Yury Firsov
EXIT με κυβερνήτη τον Emren Derman
BAXIMUS με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη

ORCi
ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο - Σταύρο Τσάβαλο
ΑΝATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
VENTUS με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα

ΟRC Club
ΟΝAR με κυβερνήτη το Βασίλη Παπαϊακώβου
ELISAVET κυβερνήτη το Νίκο Τάλλα
SWAN με κυβερνήτη τον Aλκη Γιαννόπουλο
Μέγας χορηγός της Aegean Regatta που γίνεται για 16η χρονιά, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί είναι επίσης, το Porto Carras Grand Resort, η Setur Marina Mytilini και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.