Τους έψαχναν για ζωοκλοπή στη Ρόδο

Καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις ζωοκλοπής στις οποίες κατηγορούνται, εκκρεμούσαν σε βάρος δύο αδελφών ηλικίας 34 και 38 ετών αντίστοιχα με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες άλλες έχουν εκδικαστεί και άλλες εκκρεμούν ακόμη στη δικαιοσύνη, εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος και ο 38χρονος είχαν καταδικαστεί τον Μάιο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ ο καθένας για την κλοπή 9 αρνιών και 9 κατσικιών πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο.

Οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι για ζωοκλοπή από κοινού από το δικαστήριο το οποίο τους επέβαλε την παραπάνω ποινή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι στις 15 Ιουλίου 2010 αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο στη Λάρδο 9 κατσίκες και 9 αρνιά.

Την ποινή αυτή δεν την είχαν εκτίσει και έτσι προχθές συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα δύο αδέλφια πριν από μερικές ημέρες (στις 20 Αυγούστου) σχηματίστηκε νέα δικογραφία για ζωοκλοπή από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 67χρονος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος στα Πλατάνια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες του είχαν αφαιρέσει επτά κατσίκες.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ζώο στην κατοχή του 50χρονου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Ο 50χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι την κατσίκα την είχε αγοράσει από τα δύο αδέλφια.

Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στον 34χρονο και τον 38χρονο αδελφό του όπου βρέθηκαν και αυτοί να κατέχουν από μία κατσίκα!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.