Χ. Κόκκινος: Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Χ. Κόκκινος: Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Χ. Κόκκινος: Να αρθούν οι δυσκολίες και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 164 ΦΟΡΕΣ

Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στο νησί της Αστυπάλαιας

Στην Αστυπάλαια περιόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 26 - 27.8.16 και συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 26.8.16.

Στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο εγκρίθηκαν μια σειρά από προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Λιμενικών Ταμείων της Δωδεκανήσου για την εκπόνηση μελετών για κατασκευή υδατοδρομίων, επισήμανε τα εξής:

«Πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων. Να εκδοθούν οι περιβαλλοντικές άδειες, να γίνει ξεκάθαρο το επιχειρησιακό κέντρο τους και ότι όλα τα υδατοδρόμια θα λειτουργήσουν. Αλίμονο αν φτάσουμε να έχουμε υδατοδρόμια και οι εταιρίες δε στέλνουν τα υδροπλάνα τους.

Σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση τις προθέσεις της. Σε ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια και ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους, δηλαδή της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης και φυσικά των εταιριών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.»

Όσον αφορά τα προβλήματα της Αστυπάλαιας και της Πάτμου που εξετάστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Χ. Κόκκινος εστίασε «στην

ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης των προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων και στην ανάγκη καλύτερης στελέχωσης των δομών υγείας και στο συνεχή αγώνα για σύγχρονες και ανθρώπινες συγκοινωνίες. Η προγραμματιζόμενη περικοπή των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων των νησιών των άγονων γραμμών πλήττει τους κατοίκους τους, περιορίζει τις μετακινήσεις τους και αυξάνει το αίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης.»

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης σε έμψυχο δυναμικό των δύο (2) δήμων και την αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων που προσφέρουν πολλά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων έκτακτων αναγκών και φυσικών φαινομένων που προκύπτουν.

Κατά την παρουσία του στην Αστυπάλαια στις 27.8.16 είχε συναντήσεις με κατοίκους του νησιού και συνάντηση εργασίας με το δήμαρχό του κ. Πανορμίτη Κονταράτο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κομινέα Νίκο για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη