Ολοκληρώθηκε το μαγικό ταξίδι...

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, το βράδυ του Σαββάτου στη Μυτιλήνη, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πανέμορφο ταξίδι της «Aegean Regatta» στο υπέροχο Αιγαίο Πέλαγος.

Μία εβδομάδα έντονων συγκινήσεων, σκληρού ανταγωνισμού, επίδειξης ναυτοσύνης, αλλά και εξαιρετικής φιλοξενίας από τους κατοίκους των νησιών – σταθμών του αγώνα, που διοργάνωσε για 16η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα 67 σκάφη που πήραν μέρος στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έκαναν το πρωί του Σαββάτου τον τελευταίο τους αγώνα, ανοιχτά της Μυτιλήνης, για να πέσει η αγωνιστική αυλαία και να βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

Στην κατηγορία IRC, πρώτευσε το ρωσικό σκάφος Courrier du Coeur επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα της «Aegean Regatta» καθώς τα ξένα πληρώματα εκτός από πολλά, είναι και πραγματικά αξιόμαχα. Στην κατηγορία ORCi, το ΕRYTOS II-COSMOTE ήταν σταθερό σε όλες τις ιστιοδρομίες και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ το ίδιο ισχύει και με το SUN FIZZ στην κατηγορία ΟRC Club.

 

Στην Τελετή Λήξης που έγινε στη Μυτιλήνη, παραβρέθηκε και χαιρέτησε τα πληρώματα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης αφού ευχαρίστησε τους ιστιοπλόους για τη συμμετοχή τους, επισήμανε τη συμβολή των κατοίκων του Αιγαίου στην επιτυχία του αγώνα και ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου. Το δικό του ευχαριστώ σε όλους τους ιστιοπλόους, είπε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Λάζαρος Τσαλίκης.

Ακολούθησε δεξίωση για όλα τα πληρώματα, στη Μαρίνα της Μυτιλήνης.

Το πλήρωμα του σκάφους ΕΡΥΤΟΣ που πρώτευσε στην κατηγορία ORCiΤο πλήρωμα του σκάφους ΕΡΥΤΟΣ που πρώτευσε στην κατηγορία ORCi

Οι τελικοί νικητές ανά κατηγορία είναι:

IRC

Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov

MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas

ΒΑΧΙΜUS με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη

 

ORCi

ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – Σταύρο Τσάβαλο

ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη το Γιώργο Αυγερινό

GRANMA X με κυβερνήτη το Χριστόφορο Πιτσούλη

 

ΟRC Club

SUN FIZZ με κυβερνήτη τον Ιγνάτιο Πάλλη

IPSIPILI-AEGEAS YACHTING κυβερνήτη το Στάθη Σοφιτσή

Dragon με κυβερνήτη το Γιάννη Μυτακίδη

Στην τελευταία ιστιοδρομία που έγινε ανοιχτά της Μυτιλήνης οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:

IRC

Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov

MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas

ΒΑΧΙΜUS με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη

 

ORCi

ΑΝATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

GRANMA X με κυβερνήτη το Χριστόφορο Πιτσούλη

CODE ZERO-VODAFONE με κυβερνήτη το Μιχάλη Μπελεγρή

 

ΟRC Club

IPSIPILI-AEGEAS YACHTING κυβερνήτη το Στάθη Σοφιτσή

GIORGIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Μάνθο

Kraken με κυβερνήτη το Δημήτρη Μαράκη

 

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντρόφευε τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί είναι επίσης, το Porto Carras Grand Resort, η Setur Marina Mytilini και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.