Χωρίς γιατρό παραμένει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, για το αεροδρόμιο της Ρόδου, αναφέρει:

Την ώρα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται «στο ζενίθ» στα νησιά μας, το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» -παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα στους/στις υπευθύνου/ες του τομέα υγείας για την περιοχή μας- παραμένει χωρίς γιατρό!!!

Από το χώρο του διέρχονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά και εφόσον συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη σε μονάδα υγείας που είναι χιλιόμετρα μακριά (Κέντρο Υγείας Έμπωνας ή νοσοκομείο Ρόδου)!

Ενώ έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλα αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας και στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, οι υπεύθυνοι/ες δείχνουν να κωφεύουν.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κρούσμα υποστελέχωσης στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, που δυστυχώς διογκώνεται καθημερινά στα νησιά μας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για στελέχωση των μονάδων υγείας στα νησιά μας από την Π.Ν.Αι., και τις φωνές διεκδίκησης και αγωνίας που συνεχώς πληθαίνουν, η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει! Οι υποσχέσεις παραμένουν απραγματοποίητες και κάποιοι/ες δεν αναλογίζονται τις ευθύνες τους.

Ας το πράξουν γρήγορα, πριν βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες, απάνθρωπες και λυπηρές καταστάσεις!