Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο και για το μήνα Σεπτέμβριο, τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα ο ΔΟΠΑΡ με σκοπό, την ενημέρωση του κοινού.

Μάλιστα ο πρόεδρος του οργανισμού Σέργιος Αϊβάζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα διοργάνωση των εκδηλώσεων στο νησί και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων για την κατάρτιση του προγράμματος.
Με την ευκαιρία ζήτησε από τους πολιτιστικούς συλλόγους να ενημερώνουν έγκαιρα το ΔΟΠΑΡ για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν ώστε και εκείνος με τη σειρά του να ανακοινώνουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα από την άνοιξη.

Ειδικότερα ο κ. Αϊβάζης δήλωσε τα εξής: «Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στις Ημέρες Μουσικής θα φιλοξενήσουμε την Ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων το Σεπτέμβριο, ώστε να εδραιωθεί η παρουσία της στη Ρόδο, και έτσι θα έχουμε δύο καταπληκτικές συναυλίες στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου και κατόπιν στις 5 θα έχουμε συναυλία για δύο πιάνα με τη συμμετοχή της Σεβαστής Χατζηστρατή.
Θα υπάρξει και μία συναυλία με το Φίλιππο Τσαλαχούρη την οποία από πέρσι θέλαμε να έχουμε στη Ρόδο και το καταφέραμε φέτος.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες αλλά και εκδηλώσεις με το κέντρο λογοτεχνών και μεταφραστών Ρόδου. Επίσης έχουμε τις Ανοιχτές Πόρτες με το σύλλογο Riches και κατόπιν τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Τουρισμού.

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά και το φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου που διοργανώνεται στον άγιο Φραγκίσκο και ταυτόχρονα οργανώνουμε τον προγραμματισμό μας για τα τμήματα χορωδίας και ωδείου».
Σε ότι αφορά τα γήπεδα και ειδικά για το Καρακόνερο  ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ δήλωσε τα εξής: «Επίσης κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βελτιωθούν και τα γήπεδα και ειδικά το Καρακόνερο το οποίο από το 2007 έχει αφεθεί στην τύχη του με πολλά προβλήματα.
Αυτή την περίοδο το κλείσαμε για να κάνουμε επεμβάσεις ώστε να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες στους αθλούμενους, έχουμε κάνει ήδη αλλαγές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθαρίστηκαν οι γύρω από τα γήπεδα χώροι, βάφτηκαν, και σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο του χώρου για να υπάρχει ευθύνη των σωματείων που δραστηριοποιούνται εκεί»

Μιλώντας για τη διοργάνωση των εφετινών εκδηλώσεων αλλά και για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιά ο κ. Αϊβάζης δήλωσε «Είχαμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι με πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις κάναμε το συντονισμό των ημερομηνιών και έτσι δεν είχαμε παράλληλες εκδηλώσεις.
Μαζί με την ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων φτιάχνουμε το καλεντάρι και η συνεργασία μας θα προχωρήσει κι άλλο καθώς μπορούμε να συντονιστούμε ακόμα περισσότερο και να φτιάξουμε ένα καλεντάρι που θα προβληθεί σε ξένες γλώσσες και θα κυκλοφορεί έγκαιρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ θέλουμε να ανακοινώσουμε τις εκδηλώσεις από το Μάιο, οι φορείς που τις διοργανώνουν μας δίνουν πάντα τελευταία στιγμή τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον δύο μήνες πριν τις πληροφορίες για να μπορούμε και εμείς σαν οργανισμός να κάνουμε όλες τις διαδικασίες».