Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από  τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας

Να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας στη στελέχωση των μονάδων εκπαίδευσης του νομού μας, καλεί ο σύλλογος νηπιαγωγών και δασκάλων, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζεται για σήμερα και αύριο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας κος Γιώργος Γκουτζιαμάνης και ο γενικός Γραμματέας κος Γιώργος Διάκου, σε ανακοίνωση που απέστειλαν σημειώνουν μεταξύ άλλων:

 « Με μορφή «εξαιρετικά επείγοντος» εστάλη στις 23/8 από το Υπουργείο στις διευθύνσεις Π.Ε και Δ.Ε όλης της χώρας  εγκύκλιος με τίτλο  «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες». Σε αυτήν καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών».

Δύο μέρες αργότερα, στις 25/8, μετά το σάλο που δημιούργησαν οι ολοφάνερες παραβιάσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας, εκδίδει νέα εγκύκλιο για το ίδιο ακριβώς θέμα, αλλάζοντας αυτή τη φορά τις ημερομηνίες. Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η διαδικασία τοποθετήσεων πρέπει να γίνει με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Είναι σαφής ο στόχος του Υπουργείου. Να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών, για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί όροι. Επιδιώκει επίσης να μετακινήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός ΠΥΣΠΕ για να αποφύγει  διορισμούς μονίμων κι αναπληρωτών, πετώντας στα αζήτητα τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν χρόνια εκπαιδευτικές ανάγκες. Ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να κάνει περιορισμένη ή και συνολική χρήση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο τύπου ολοήμερου σχολείου, για το νηπιαγωγείο, την ειδική αγωγή κ.λπ. Να αναστέλλει τη λειτουργία τμημάτων ολοημέρου, ένταξης, να βάζει το δάσκαλο να κάνει μαθήματα ειδικοτήτων ή την ειδικότητα μαθήματα άλλης ειδικότητας

Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης – συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 10.30 και την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη και ώρα 13.00 την ώρα που θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για τις λειτουργικές υπεραριθμίες.  Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση γιατί οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα να νικήσει.

Απαιτούμε
Από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της Υ.Α. για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την Προσχολική Αγωγή, την τροπολογία για την ειδική αγωγή αλλά και της τελευταίας πραξικοπηματικής εγκυκλίου που αποτελεί ωμή παρέμβαση στη δημοκρατική λειτουργία των Π.Υ.Σ.Π.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Γιώργος Γκουτζιαμάνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Διάκου».