Στη Ρόδο ένας κορυφαίος δάσκαλος του καράτε

Στη Ρόδο βρίσκεται ο Shihan Γιουτάκα Κατσουμάτα ως προσκεκλημένος άλλη μια φορά της JKS GREECE και του Σενσέι Άνθιμο Αντώνογλου, ώστε να πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών σεμιναρίων για το Shotokan Καράτε, το οποίο συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται ταχέως και αποκτά φίλους με πρωταθλητές πια σε διεθνές επίπεδο.

Έχοντας 8 dan, ο Γιουτάκα Κατσουμάτα παραμένει κορυφαίος στη διεθνή ιεραρχία της JKS, ενώ εδώ και 40 χρόνια έρχεται στη Ρόδο για να διδάξει και ν’ αναδείξει πραγματικά τη φιλοσοφία του αθλήματος. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου ο Γιουτάκα Κατσουμάτα μαζί με τον Άνθιμο Αντώνογλου και τον αντιδήμαρχο-αθλητή του καράτε, Σάββα Διακοσταματίου ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου κάποια χρήσιμα στοιχεία για τη σειρά των σεμιναρίων στο νησί μας. Ο Σάββας Διακοσματαματίου μάλιστα έκανε γνωστό, πέραν από τα βασικά στοιχεία για το Γιουτάκα Κατσουμάτα, πως σ’ αυτά τα σεμινάρια έχουν παρουσία και αθλητές από τη Γεωργία που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του ο Άνθιμος Αντώνογλου στάθηκε στη σχέση των 40 ετών με το μεγάλο αυτό δάσκαλο και στη φιλοσοφία του καράτε που δεν είναι μόνο η τεχνική αλλά η πλατύτερη σκέψη και το πώς αντιλαμβάνεται πια ο καθένας τον κόσμο γύρω του, όπως και τις σχέσεις με τους συνανθρώπους. Σημείωσε επίσης το ότι η ανάπτυξη του καράτε στη Ρόδο και οι επιτυχίες εκτός συνόρων οφείλονται στο Γιουτάκα Κατσουμάτα και τη σοφία του.
Στη σημαντική σχέση του με τη Ρόδο και την επιθυμία του να έρχεται για πολλά χρόνια ακόμα στο νησί επικεντρώθηκε στη σύντομη δήλωσή του ο Γιουτάκα Κατσουμάτα. Του αρέσει ,όπως είπε, η συμμετοχή από πολλά παιδιά στα σεμινάρια εδώ ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η γενικότερη φιλοσοφία και η επικοινωνία δάσκαλου και μαθητή στο καράτε είναι πια τρόπος ζωής.

Να σημειωθεί πως, μετά το κλειστό της Κρεμαστής, τα σεμινάρια θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο στο κλειστό του Διαγόρα (Τέντα) 6-8μμ. με ελεύθερη είσοδο για τον κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ το Σάββατο θα γίνουν οι εξετάσεις για τις ζώνες. Την όλη κίνηση στηρίζει ο ΔΟΠΑΡ αλλά και η Καυκάς ΑΕ. που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την επιτυχία της.