Δύο συνέδρια τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Δύο ενδιαφέροντα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο τον Οκτώβριο με τη στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα δια βίου μάθησης Άγγελος Ανανίας,  το πρώτο έχει αντικείμενο το εκπαιδευτικό υλικό και τις νέες τεχνολογίες στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες και θα γίνει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου και το άλλο είναι το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο αρχιτεκτονικής και παιδείας που θα γίνει σε συνεργασία με το σύλλογο αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Επίσης όπως έκανε γνωστό, μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς ξεκινά ο επόμενος κύκλος των προγραμμάτων κατάρτισης και θα έχουμε εκτός των δράσεων κατάρτισης και δράσεις ενημέρωσης στις οποίες θα συμπεριληφθούν δύο μεγάλοι κύκλοι.

Ο ένας θα αφορά την ευρωπαϊκή και περιφερειακή διακυβέρνηση στα πρότυπα της Ευρώπης.  Θα γίνουν 8 κύκλοι μαθημάτων από έγκριτους πανεπιστημιακούς δασκάλους που γνωρίζουν πολύ καλά, το αντικείμενο και θα το εξηγήσουν σε απλή γλώσσα.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά τη δημόσια διοίκηση και θα αφορά στελέχη της περιφέρειας είτε υπηρεσιακούς είτε πολιτικό προσωπικό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νέες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και βασίζονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.