Ο «Μεσόγειος» πάει Όμνιουμ

Κανονικά εκπροσώπηση θα έχει ο σύλλογος «Μεσόγειος» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Όμνιουμ το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Για το ροδίτικο σύλλογο θ’ αγωνιστεί ο Γιώργος Ζαχαριάς στους Παίδες και η Φωτεινή Νικήτα στις Κορασίδες. Και τα δύο παιδιά έχουν φυσικά τη δυνατότητα για κάτι καλό μετά και το επιτυχημένο «Mesogeios Pista Challenge» το περασμένο Σάββατο στο στάδιο «Διαγόρας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΠ, στους αγώνες του σαββατοκύριακου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο δεν θα γίνουν αγωνίσματα στις Γυναίκες και τις Νεανίδες λόγω του ότι δεν υπήρξαν καν οκτώ συμμετοχές που ήταν το ελάχιστο όριο για να μπορέσει να υπάρξει εγκυρότητα. Κατά τ’ άλλα, στους Άνδρες θα συμμετάσχουν 30 αθλητές, στους Εφήβους 18, στους Παίδες 22 και στις Κορασίδες μόλις 8, στο όριο…

Κάποια στοιχεία για τον αγώνα του σαββατοκύριακου:

Τα έξι αγωνίσματα θα διεξαχθούν το παραπάνω διήμερο με την ακόλουθη σειρά:

-Αγώνας Σκρατς απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.174 των Κανονισμών Πίστας.

-Ατομική Καταδίωξη (Πουρσουίτ), απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.052 των Κανονισμών Πίστας, χωρίς τελικό, σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα Σκρατς.

-Αγώνας με Αποκλεισμό (Elimination).
-500 μ. ή 1000 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης (σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα με αποκλεισμό).

-Ένας γύρος (στροφή) πίστας Ατομικής χρονομέτρησης (με εκκίνηση εν κινήσει).  ----Αγώνας Πόντων, απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.117 των Κανονισμών της UCI (άνδρες 40 χλμ. - έφηβοι και γυναίκες 25 χλμ. – παίδες και νεάνιδες 20 χλμ. – κορασίδες 15 χλμ.).

Κάποιες από τις λεπτομέρειες του αγώνα:

Διοργάνωση του αγώνα
Όπου αυτό είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει ένα διάλειμμα 30 τουλάχιστον λεπτών, μεταξύ δύο αγωνισμάτων. Κάθε ποδηλάτης που δεν παίρνει εκκίνηση σε κάποιο από τα αγωνίσματα του όμνιουμ, αποκλείεται από την συμμετοχή στα υπόλοιπα αγωνίσματα που ακολουθούν και θα θεωρείται σαν ποδηλάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα. Έτσι λοιπόν θα εμφανίζεται τελευταίος στην γενική ατομική κατάταξη με την σημείωση ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ (ΕΓΚ).

Κατάταξη
Μετά από κάθε αγώνισμα θα ανακοινώνονται πλήρη αποτελέσματα. Ένα σύνολο (άθροισμα) βαθμών, ενημερωμένο μετά από κάθε αγώνισμα, που θα αποτελεί την Γενική Ατομική Κατάταξη μέχρι την στιγμή εκείνη, θα ανακοινώνεται μετά από κάθε αγώνισμα. Νικητής θα είναι ο ποδηλάτης που έχει τους περισσότερους πόντους. Στα πρώτα πέντε αγωνίσματα οι αθλητές θα παίρνουν τους εξής βαθμούς: 1ος 40 β., 2ος 38 β., 3ος 36 β., 4 ος 34 β., 5ος 32 β., 6ος 30 β. και ούτω καθεξής. Από το 21ο οι αθλητές θα παίρνουν 1β. Στο 6ο και τελευταίο αγώνισμα, στους πόντους, οι αθλητές ξεκινούν τον αγώνα έχοντας το σύνολο των βαθμών από τα 5 πρώτα αγωνίσματα. Στο σύνολο αυτό θα προστίθενται οι βαθμοί για αυτούς που κερδίζουν γύρο και θα αφαιρούνται για αυτούς που χάνουν γύρο.

Επίσης θα προστίθενται οι κερδισμένοι πόντοι από τα σπριντ . Νικητής του όμνιουμ θα αναδεικνύεται ο αθλητής με τους περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλίας), νικητής αναδεικνύεται ό αθλητής που έχει την καλύτερη κατάταξη στο τελικό σπρίντ του αγωνίσματος των πόντων. Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.

Τεχνικό Συνέδριο
Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/09/2016, στις 10:00 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η παρουσία των αρχηγών των σωματείων είναι υποχρεωτική. Οι αρχηγοί των σωματείων, θα πρέπει να παρουσιάσουν την επίσημη εμφάνιση του Σωματείου τους για το 2016 ή φωτογραφία της.

Έπαθλα
Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

-Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Πρόγραμμα Αγώνων
Επισυνάπτεται ενδεικτικό πρόγραμμα το όποιο θα τροποποιηθεί μετά την λήψη των δηλώσεων Συμμετοχής. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μετά το Τεχνικό Συνέδριο. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.