Διαδικαστικού χαρακτήρα  τα θέματα στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου

Συνεδρίασε προχθές, Δευτέρα 29 Αυγούστου, το απόγευμα, στο Δημαρχείο, το Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου.

Τα θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού, ως επί το πλείστον, αφορούσαν εγκρίσεις, προεγκρίσεις για άδειες μουσικής, πολεοδομικά θέματα καθώς και δύο θέματα από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου για υιοθεσίες πάρκων.

Ωστόσο, στο στάδιο της ενημέρωσης ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου, κ. Μίλτος Παγκάς, εστίασε στο μεγάλο ενδιαφέρον του Δήμου για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα της περιοχής που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών στη Ρόδο, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο ο κ. Παγκάς χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, και εξέφρασε την ελπίδα να βγάλει αποτελέσματα «γιατί θα είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε στο μέλλον για συμφωνίες που θα υπογραφούν στο νησί μας και θα μείνουν στην ιστορία ως συμφωνίες της Ρόδου», όπως είπε.

Ένα άλλο θέμα που συζήτησαν διεξοδικά και έγινε ενημέρωση στο Συμβούλιο είναι το πρώτο φεστιβάλ street food που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για μία μόδα που ξεκίνησε από την Ευρώπη, ήρθε και στην Ελλάδα-είχε γίνει παρόμοιο στο Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Απρίλιο-και η Εταιρία που το προωθεί διάλεξε τη Ρόδο ως πρώτη πόλη απ’ όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, στον Τρούλο στο Μανδράκι, και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Εκτός από την παρουσίαση του συγκεκριμένου φαγητού, η δράση θα πλαισιωθεί και με καλλιτεχνικά δρώμενα από τους συντελεστές και, όπως είπε ο κ. Παγκάς, ο Δήμος στηρίζει τέτοιες δράσεις που διαφημίζουν και τη Ρόδο.

Για τους πρόσφυγες
Ερωτηθείς σχετικά με τους πρόσφυγες που κατέφθασαν στη Ρόδο, είπε ότι προχθές το βράδυ ενημερώθηκαν ότι είχαμε μετανάστες, μία βάρκα στο πλημμύρι. Από χθες το πρωί οι μετανάστες αυτοί έχουν μεταφερθεί στα σφαγεία. Ανάμεσά τους υπάρχουν και τρεις γυναίκες που έπρεπε οπωσδήποτε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς εγκυμονούν και επιλήφθηκε ο κ. Μαντικός.

«Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε», είπε ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου και θύμισε ότι κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον περασμένο Νοέμβρη ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μην αρχίσουν πάλι οι προσφυγικές ροές.