Σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση οι κρατικές υπηρεσίες καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Στα πλαίσια των ενεργειών και των προληπτικών δράσεων που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Πύραρχο κ. Τσαπούρα Ηλία και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιόδευσε σε πυροφυλάκια και δασικές περιοχές του νησιού της Ρόδου.

Επίσης συναντήθηκε με το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών.

Στην περιοδεία του ο κ. Χ. Κόκκινος διαπίστωσε για μια ακόμα φορά την ετοιμότητα και την επαγρύπνηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής στην περιοχή μας, που σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις περιφρουρούν το δασικό πλούτο, τις περιουσίες και το ανθρώπινο δυναμικό της Ρόδου.

 

 

Στη συνάντησή του στο αεροδρόμιο Μαριτσών με το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου -που θα παραμείνει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στη Ρόδο- συζήτησαν επιχειρησιακά θέματα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διαχρονική τους προσφορά και επισήμανε την ανάγκη για διαρκή συνεργασία και ενέργειες που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των ακραίων φυσικών φαινομένων.