Ελάτε στην ανάγκη μου

-Άμεση επέμβαση εκεί!! Σας παρακαλώ ελάτε γρήγορα στην οδό .....γιατί μετά από ατύχημα κάποιος εγκλωβίστηκε τραυματισμένος στο αυτοκίνητό του!! 

- Άμεση επέμβαση εκεί!!! Ελάτε σας παρακαλώ γρήγορα γιατί ένα διαμέρισμα στην οδό.....έπιασε φωτιά κι έχει δύο φιάλες υγραερίου μέσα που αν εκραγούν θα κατεδαφίσουν όλη την οικοδομή που έχει δέκα διαμερίσματα και ίσως έχουμε και πολλά θύματα!!!!-

Άμεση επέμβαση εκεί!!! Ελάτε σας παρακαλώ στην οδό.....γιατί ένα γατάκι ανέβηκε στο δένδρο και κλαίει πολλή ώρα τώρα επειδή δεν μπορεί να κατέβη!!!! - Το εκατό εκεί!!! Στείλτε σας παρακαλώ ένα περιπολικό γιατί είναι τρείς η ώρα την νύχτα και μια παρέα μεθυσμένων κάνει μεγάλη φασαρία και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε!!! - Το εκατό εκεί!!! Στείλτε σας παρακαλώ κάποιους στην οδό.....γιατί κάποιοι ανταλλάσσουν πυροβολισμούς!!!! -Το εκατό  εκεί!!! Είμαι ο ......!!

Ελάτε σας παρακαλώ γιατί κάποιος έκανε μια ζημιά στο μαγαζί μου και δεν θέλει να την πληρώση!!!! - Από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος προς το λιμεναρχείο Ρόδου!! Σε Χ ώρα θα διελεύση τα χωρικά μας ύδατα ύποπτο μεταφοράς ναρκωτικών φορτηγό πλοίο υπό τα στοιχεία...... χρώματος.....!! Παρακαλούμε δια τον έλεγχό του από την δίωξη!! Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή σας σε ενδεχόμενη περίπτωση ύπαρξης όπλων!! Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενη μάχη!!!!

Τι είναι όλα αυτά που γράφω κε διευθυντά!!! Είναι μερικές από τις ειδοποιήσεις που παίρνουν καθημερινά τα σώματα ασφαλείας!! Όπου μπορεί να υπηρετεί κι ο γυιός ή η κόρη μου!!! Είναι οι άνθρωποι που αδυνατούν να χαρακτηρίσουν σαν επάγγελμα την ασχολία τους με την ασφάλειά μας!! Με την βοήθεια στο παραμικρό που αφορά την ζωή μας!

Στην προστασία της έννομης τάξης!! Στην με κάθε τρόπο υπεράσπιση του νόμου!! Που μ’ αυτούς μπροστά και πίσω μας θεωρούμε αυτονόητα πολλά πράγματα της καθημερινής μας ζωής!! Είναι αυτονόητο για πολλούς λόγους για παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να παραβιάσει το σπίτι μας να μας κλέψει, να βιάσει τις κόρες και τις γυναίκες μας, να μας βρίση να μας κακομεταχειρισθή!!

Κι όμως έστω και για λίγο φανταστείτε τι μπορεί να γίνει χωρίς αυτούς!!!! Πώς θα έπρεπε να ξεπληρώσουμε σ’ αυτούς την ευγνωμοσύνη που υποτίθεται τους χρωστούμε!! Πάντως όχι με τον χαρακτηρισμό "μπάτσοι γουρούνια"!!

Όχι με το να τους στέλλουμε άοπλους απέναντι σε κακοποιούς οπλισμένους!! Όχι αποτάσσοντάς τους από το σώμα όποτε εμείς από την άπλα ενός καναπέ και την ήρεμη σκέψη κρίνουμε ότι δεν έπραξαν σωστά όποτε απειλήθηκε η δημόσια τάξη κι αυτοί έδρασαν ανάλογα για την προστασία μας!!

Όχι εξισώνοντας τους μισθολογικά με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους!! Δεν βγαίνουν όλοι από το σπίτι τους το πρωί  χωρίς να ξέρουν αν θα επιστρέψουν το βράδυ!! Δεν λειτουργούν όλοι με άγνωστο κατά κανόνα ωράριο!! Δεν αφήνουν όλοι τις οικογένειές τους στο έλεος του κάθε συμβάντος για να υπερασπιστούν απ’ αυτό τους υπολοίπους!!

Θα μου πείτε κε διευθυντά  μα....στο ίδιο πλαίσιο είναι και οι στρατιωτικοί και οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ!! Συμφωνώ απολύτως!!!

Πόσοι όμως από εμάς συμφωνούν σ’ αυτό και συναγωνίζονται μ’ αυτούς!! Φοβάμαι πως είμαστε πολύ λίγοι!! Πόσο  δε μάλλον που κάποιοι από εμάς κρίνουμε άσκεφτα και τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους!! Σε θέματα που θα έπρεπε σαν αυτοννόητα να λύνονται αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες!!!!!            

Του Κώστα Σαρρή