Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στην Κω

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, πραγματοποίησε το διήμερο 29-30 Αυγούστου 2016 επίσκεψη στην Κω.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ», για να τιμηθούν οι αδελφοί Μιχάλης και Κώστας Ε. Σκανδαλίδη.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συνοδευόμενος από στελέχη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κω, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κώου-Νισύρου κ. Ναθαναήλ στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κω. Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα σε εγκάρδιο και ευχάριστο κλίμα.

Την ίδια ημέρα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω, Νεκτάριο Γεωργαντή.

Ο Δημήτρης Γάκης, αφού συνεχάρη το διοικητή, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, για το σημαντικό ιατρικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν στο ακριτικό νησί, τόνισε τις συνεχείς προσπάθειές τους στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

«Η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ειδικότερα, η πολιτική της Υγείας στις νησιωτικές περιφέρειες, θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση, που να λαμβάνει υπόψη τις γεωγραφικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού. Με ένα επιστημονικά, ορθολογικά και χωροταξικά κατάλληλα σχεδιασμένο δίκτυο μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας για να μπορεί ο κάθε πολίτης, ν’ απολαμβάνει ισότιμη πρόσβαση, όπου κι αν βρίσκεται», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, το κρίσιμο ζήτημα του τουρισμού στο νησί της Κω, καθώς και θέματα της επικαιρότητας με έμφαση την οικονομική κατάσταση και το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες του βορείου συγκροτήματος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να στηριχθούν και να ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις στα νησιά, όπου έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Πρώτης

Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. «Η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες είναι δέσμευση και υποχρέωση της πολιτείας και θα στηρίξω κάθε πρωτοβουλία και πρόγραμμα που θα ενισχύει τις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες των νησιών σε κλάδους και επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη τους, ιδιαίτερα της Κω και της Λέρου που λειτουργούν οι δομές πρώτης υποδοχής μεταναστών και προσφύγων», είπε ο Δημήτρης Γάκης.

Ο Χαιρετισμός του Δημήτρη Γάκη στην τιμητική εκδήλωση για το συγγραφικό έργο των αδελφών Μιχάλη και Κώστα Σκανδαλίδη

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ», για να τιμηθούν οι αδελφοί Μιχάλης και Κώστας Ε. Σκανδαλίδη για το πλούσιο συγγραφικό και πολιτιστικό τους έργο, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στην Κω.

Στο χαιρετισμό του, εκ μέρους και του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ν. Βούτση, ο Δημήτρης Γάκης, συνεχάρη το «ΦΙΛΗΤΑ» για την πρωτοβουλία και την επιτυχημένη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης για τους αδελφούς Σκανδαλίδη και αναφέρθηκε στη σημασία του έργου των Κώων συγγραφέων στην κοινωνία και τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου.

Στην χαιρετιστήρια ομιλία του ο Δ. Γάκης, τόνισε τα εξής: «Η ιδιαιτερότητά της σημερινής εκδήλωσης οφείλεται στο ότι τιμούνται δύο ξεχωριστοί συμπατριώτες μας, των οποίων το ιδιαίτερα σημαντικό έργο δεν περιορίστηκε μόνο στα σύνορα της Ρόδου ή της Κω, αλλά απλώθηκε στο Πανελλήνιο.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για πολιτισμό, οριοθετώντας τον σαν ένα ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνικής ζωής, απομονωμένο από την υπόλοιπη κοινωνία αφού ο χώρος του πολιτισμού δεν είναι ουτοπικός ούτε χαρακτηρίζεται μόνο από τα έργα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν, τα σχολιάζουν τα βλέπουν ή τα μελετούν, με επάρκεια γνώσης και ευαισθησίας. Αντίθετα ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας στην οποία μετέχουμε όλοι μας. <…>

Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε πως ο πολιτισμός αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας. Είναι η νέα γνώση και ταυτόχρονα, η καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης, της ευαισθησίας. Είναι παιδεία και εκπαίδευση, μια συνεχή μαθητεία Δημοκρατίας.

Τις πλευρές αυτές του πολιτισμού με τη στάση και το έργο τους ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο οι σημερινοί τιμώμενοι, αδελφοί Σκανδαλίδη. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στον Κώστα Σκανδαλίδη. Εμείς, οι νεώτεροι πολιτικοί παρακολουθούσαμε με θαυμασμό και ενδιαφέρον την πορεία και την καθημερινή δράση ενός ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης που τον χαρακτήριζε η πραότητα και η πολιτική συγκρότηση.

Ο σεβασμός στον άνθρωπο και η εντιμότητα στην καθημερινή του συμπεριφορά. Έχει ο Κώστας, όλα εκείνα τα στοιχεία που κέρδιζαν την εκτίμηση και το σεβασμό. Γι’ αυτό και ήταν ένας πολύ δύσκολος πολιτικός αντίπαλος».