Αποχώρηση της γυναικείας ομάδας του Ιπποκράτη από την Α2

Η έκκληση που είχε απευθύνει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιπποκράτη, για άμεση συμπαράσταση των φίλων του συλλόγου στη γυναικεία ομάδα, δεν είχε την ανταπόκριση που αναμενόταν και την περασμένη Δευτέρα έληξε και η τελευταία προθεσμία για προσπάθεια λειτουργίας του τμήματος.

Εφόσον δεν εμφανίστηκε κάποιος να συνδράμει οικονομικά και να κατέβει ο Ιπποκράτης στην Α2 κατηγορία, πάρθηκε η δύσκολη (αν και αναμενόμενη) απόφαση της οικιοθελούς αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Η σχετική επιστολή – ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά από τρία χρόνια στα “σαλόνια” της Α1 κατηγορίας γυναικών, η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία. Δυστυχώς, το μπάτζετ που απαιτείται για την απλή συμμετοχή, με στόχο μόνο την αποφυγή του υποβιβασμού και από την Α2, είναι μεγαλύτερο κι από αυτό της περσινής χρονιάς.

Με δεδομένο ότι και πέρυσι η χρονιά δεν “βγήκε” οικονομικά, αναζητήθηκαν τρόποι οικονομικής ενίσχυσης από φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου. Η επαφή της διοίκησης μαζί τους ήταν εποικοδομητική, πλην όμως, όπως πρόεκυψε από τη συζήτηση, δεν υπήρχε χρηματοδότηση για φέτος. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή μας στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, καθαρά για οικονομικούς λόγους.

Η καινούργια διοίκηση του συλλόγου, όμως, παρά τη δύσκολη αυτή και στενόχωρη απόφαση, κάνει σαφές προς όλους ότι το γυναικείο τμήμα θα συνεχίσει με πρωταρχικό στόχο την αναδιοργάνωσή του σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα με κυρίως νέες αθλήτριες, με στόχο να φτάσει ξανά στην Α1, έχοντας όμως αυτή τη φορά πιο γερές και υγιείς βάσεις.

Αρωγούς σ’ αυτή την προσπάθεια θα έχουμε και τους ανθρώπους που μιλήσαμε για τη στήριξη του τμήματος και που με τις “ευλογίες” τους, αφού οι ιδέες τους ταυτίζονται και με την άποψη της διοίκησης, προκρίθηκε αυτή η λύση, την οποία και κάνει πράξη η διοίκηση και τους ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν τη φετινή χρονιά, εφόσον η διοίκηση έπαιρνε την απόφαση που πήρε και η οποία στην ουσία ήταν μονόδρομος.

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Μαθαίνεις από το παρελθόν και κτίζεις το μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην εκπληκτική πορεία του τμήματος και ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί που αγαπούν πραγματικά το σύλλογο, θα είναι συνοδοιπόροι μας στη νέα πορεία.