Ανακοίνωση των Ηπειρωτών Ρόδου για το θάνατο του Κώστα Μήτση

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου, με αφορμή την κηδεία του ξενοδόχου και εκδότη Κώστα Μήτση που πραγματοποιήθηκε χτες στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κρυονέρι Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του πατριώτη μας, επιχειρηματία μα πάνω από όλα ευεργέτη της Ηπείρου, Κώστα Μήτση.

Φτωχότερη από την Κυριακή 28 Αυγούστου η Ελλάδα, η Ήπειρος. Φτωχότερο το Πωγώνι. Ο αείμνηστος Κώστας Μήτσης, ξεκίνησε από το Κρυονέρι Πωγωνίου μόνο με τα όνειρά του και με θέληση και πίστη. Έφτασε με σκληρή δουλειά και πείσμα – κύριο χαρακτηριστικό των ηπειρωτών- πολύ ψηλά. Πέρα και από τα ίδια του τα όνειρα. Δεν ξέχασε όμως από πού ξεκίνησε.

Πιστός στην ηπειρώτικη παράδοση, αναδείχθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ηπειρώτες ευεργέτες. Πάντα δίπλα στους αδύναμους πατριώτες του, πάντα σε όσους τους ζητούσαν βοήθεια, πάντα δίπλα στον τόπο του, τιμώντας τις ρίζες του.

Σήμερα,  θα αναπαυθεί στην αγκαλιά της γης που τον γέννησε, της γης που την αγάπησε πολύ και τον αγάπησε και εκείνη. Ας είναι αιωνία του η μνήμη και ελαφρύ το χώμα της πατρίδας μας που θα τον σκεπάσει.

Εκ του Διοικητικό Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος
Χάρης Παπαγεωργίου
Η Γραμματέας
Χάϊντι Λαζάνη».