Τον έψαχναν για καταδίκη που αφορούσε διάρρηξη φαρμακείου στη Ρόδο

Καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 9 ετών για υπόθεση διάρρηξης φαρμακείου από όπου αφαίρεσε 116 κουτιά διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων, εκκρεμούσε σε βάρος 32χρονου Ροδίτη, ο οποίος εντοπίστηκε και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Τον 32χρονο εντόπισαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στην πόλη της Ρόδου και μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τα περαιτέρω.
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση διάρρηξης για την οποία έχει καταδικαστεί ο 32χρονος εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 και σε αυτήν κατηγορούνταν και ένας ακόμη συνομήλικός του.

Τέλος Μαΐου του 2013 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εκδίκασε την υπόθεση αυτή και παρά το γεγονός ότι ο 32χρονος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, κρίθηκε ένοχος ερήμην και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τον 32χρονο συγκατηγορούμενό του αναβλήθηκε καθώς τότε παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 32χρονος καταδικαστείς άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2015 σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη.

Ως εκ τούτου ο 32χρονος διατηρεί την πρωτόδικη ποινή των 9 ετών κάθειρξης την οποία δεν έχει εκτίσει για αυτό και συνελήφθη χθες από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο νεαροί είχαν συλληφθεί ο πρώτος στις 4 Σεπτεμβρίου 2007 στις 11 το βράδυ και ο δεύτερος την επόμενη ημέρα στις 7 το πρωί, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από δύο πρόσωπα που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατά συνήθεια και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από κοινού.

Οι δύο κατηγορούμενοι στις 3.30 τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου πήγαν στο φαρμακείο 45χρονου που βρίσκεται επί της οδού Δενδρινού αφού έσπασαν με πέτρα τη τζαμαρία, ο ένας εξ αυτών περίμενε απ’ έξω και ο άλλος μπήκε μέσα στο κατάστημα και αφαίρεσε 116 κουτιά διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να παραβιάσει και την ταμειακή μηχανή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος 32χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι το βράδυ εκείνο συναντήθηκε με το συγκατηγορούμενό του και συμφώνησαν να διαρρήξουν το φαρμακείο ώστε να πάρουν ναρκωτικά φάρμακα.

Πράγματι μετέβησαν στο κατάστημα με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του δεύτερου 32χρονου και ο τελευταίος έσπασε με πέτρα που είχε στη σέλα του μοτοποδηλάτου του το τζάμι του φαρμακείου και μπήκε μέσα, ενώ ο συγκατηγορούμενος του τον περίμενε λίγα μέτρα πιο κάτω. Μετά από λίγο ο 32χρονος επέστρεψε κρατώντας μία σακούλα που περιείχε χάπια και έδωσε στον συγκατηγορούμενο του, 12 κουτιά Vulbecal και 2 κουτιά Xanax.

Εκεί – σύμφωνα με τη κατάθεση του πρώτου 32χρονου- χώρισαν οι δρόμοι τους και πήγε ο κάθε ένας σπίτι του. Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως τα χάπια που του έδωσε ο φίλος του τα κατανάλωσε.
Σε ότι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε ισχυριστεί ότι είχε μέρες να βγει από το σπίτι του καθώς κατέβαλε προσπάθειες αποτοξίνωσης.

Ενώπιον όμως του ανακριτή όπου βρέθηκαν, ο πρώτος 32χρονος αναίρεσε μέρος της προανακριτικής του κατάθεσης και είχε δηλώσει ότι μόνος του διέπραξε τη κλοπή στο φαρμακείο. Όπως ο ίδιος είχε εξηγήσει ενέπλεξε το όνομα του συγκατηγορούμενου του, επειδή φοβήθηκε και πίστεψε ότι έτσι θα ελαφρύνει τη θέση του αλλά και εξαιτίας παλιάς προσωπικής διαφοράς που υπήρχε μεταξύ τους.

Ο 32χρονος είχε παραδεχτεί ότι μόνος του είχε μεταβεί πεζός στο κατάστημα και το διέρρηξε, προκειμένου να εξασφαλίσει ναρκωτικά χάπια τα οποία και κατανάλωσε.

Από τη πλευρά του ο δεύτερος 32χρονος είχε αρνηθεί για ακόμη μία φορά τη κατηγορία και είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε φάση ψυχολογικής απεξάρτησης και για το λόγο αυτό τόσο το βράδυ εκείνο όσο και τα προηγούμενα δεν είχε βγει από το σπίτι του. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν και οι γονείς του στη κατάθεσή τους, όπως επίσης και πως ο γιος τους δεν διαθέτει κάποιο δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Τελικά και οι δύο νεαροί είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο δεύτερος χωρίς κανένα όρο, ενώ ο πρώτος με την υποχρεωτική εμφάνιση του κάθε 5 μέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο τελευταίος είναι και αυτός που καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο.