Στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου το δεύτερο TEDx Rhodes

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το δεύτερο TEDx Rhodes που θα φιλοξενηθεί στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ.

Το TEDχ είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με δράση από το 1984 αφιερωμένη σε διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Σήμερα παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατών και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους διαδικτυακούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα παγκοσμίως. Βασισμένο στο πρότυπο των διοργανώσεων TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων που επιτρέπει στις κατά τόπους κοινωνίες να συγκλίνουν γύρω από δημιουργικές ανησυχίες των κατοίκων τους.

Το TEDxRhodes διοργανώνεται από μια ομάδα εθελοντών που δουλεύει για την εκδήλωση σε μικρές υπο-ομάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες, με πολλή όρεξη και διάθεση, χωρίς αμοιβή-όπως γίνεται παγκοσμίως, στα TEDx events.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι Αξίες Άξιες Διάδοσης (Values Worth Sharing) και αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τη διάσταση των ιδεών που έχουν «ρίζες», δεν παλιώνουν δηλαδή, παρά μόνο διαχρονικά αναγεννώνται αναλόγως τις ανάγκες κάθε εποχής. Οι ομιλητές προέρχονται από τους χώρους της επιστήμης, των τεχνών, της επιχειρηματικότητας, του ακτιβισμού αλλά και της πολιτικής, και κατάγονται κατά κύριο λόγο από την Ρόδο.

Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια και την συμμετοχή του μαθηματικού και στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού και της ομάδας του καθώς και του διακεκριμένου τέως Ιρλανδού και νυν κρητικού εθνομουσουργού Ross Daly ο οποίος θα ταξιδέψει με τις μουσικές του τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση TEDxRhodes αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει έναν νέο τρόπο ανοικτής, καινοτομικής και αδέσμευτης σκέψης μεταξύ πολιτών μιας πόλης αναβαθμίζοντας τον σε παγκόσμια κλίμακα. Ως γνωστόν, τα βίντεο της κάθε ομιλίας ανεβαίνουν στο κεντρικό κανάλι TEDx που απαριθμεί πάνω από τεσσεράμισι εκατομμύρια συνδρομητές.

Τα τυπικά πρακτικά της φετινής διοργάνωσης του TEDxRhodes αναλαμβάνει ο νεοφυής εν Ρόδω, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Φιλότιμο Ίδρυμα πάντα με την πολύτιμη συνδρομή τοπικών φορέων και ιδιωτών.