Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική  ο προϋπολογισμός του δήμου

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το προσχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου για το έτος 2017, ο οποίος ανέρχεται στα 192 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η συνεδρίαση είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου έκανε τη σχετική εισήγηση παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και των μελών της Δημοτικής Αρχής, και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα μια και δεν διήρκεσε ούτε μία ώρα.

Άλλωστε, όπως κατ’ επανάληψη έχει πει και ο ίδιος ο Δήμαρχος αλλά και ο κ. Διακοσταματίου ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου δεν μπορεί παρά να είναι στα πλαίσια της οικονομικής κατάστασής του.

Πάντως, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να γίνει αναθεώρηση του νέου προϋπολογισμού για να δουν εκ νέου κάποιους κωδικούς ενώ πιθανόν να γίνει και άλλη κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, γνωρίζοντας προφανώς ότι τα περιθώρια είναι ιδιαιτέρως στενά, δεν έκαναν ιδιαίτερες παρατηρήσεις.

Ωστόσο, ο κ. Διακοσταματίου τους είπε ότι ανάλογα με το πως θα πάνε τα τακτικά έσοδα του Δήμου, θα εξετάσει πως μπορεί να διαθέσει χρήματα για κάποιους τομείς.

Μεταξύ άλλων, τους ενημέρωσε ότι εμφανίζονται αυξημένα τα έσοδα σε κάποιες κατηγορίες ενώ αλλού παρουσιάζεται μείωση, όπως στις εισπράξεις από την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Η αύξηση των εσόδων παρουσιάζεται λόγω της βεβαίωσής τους αλλά και της προσέλευσης συμπολιτών μας για την εξόφληση οφειλών τους προς το Δήμο, την είσπραξη των τελών από τις παραλίες αλλά και τα ληξιπρόθεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος, έκανε, επίσης, γνωστό στους συναδέλφους του ότι από 20 Σεπτεμβρίου θα θέσει σε εφαρμογή τον εσωτερικό έλεγχο διακίνησης προμηθειών με στόχο βέβαια τη μείωση των δαπανών του Δήμου.

Επίσης, στα σχέδιά του είναι να ξεκινήσει η μελέτη καταγραφής του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, για να το διαχειριστεί τρίτος, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και στον τομέα αυτό.

Τέλος, ο προϋπολογισμός του Δήμου αναμένεται να είναι έτοιμος και να κατατεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.