Βίντεο: Ρομά τηγανίζουν πατάτες στην πιο κεντρική παραλία της Ρόδου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα γνωστός συμπολίτης μας, στο οποίο αποτυπώνεται, ομάδα Ρομά που έχει "τσαντιρώσει" σε μια από τις πιο κεντρικές παραλίες της πόλεως Ρόδου να... τηγανίζει.

Το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό. Αποτυπώνει την αυθαιρεσία και την έλλειψη κανόνων και σεβασμού για το πιο τουριστικό νησί του Αιγαίου.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, παρόμοιες περιπτώσεις ομάδων Ρομά (που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας κάθε καλοκαίρι) είχαν "στρατοπεδεύσει" σε κεντρικά πάρκα της Ρόδου, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση ο κλεφτοπόλεμος Ρομά - Αστυνομίας και Δημοτικών Υπηρεσιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά αντί να μειώνονται εντείνονται.

Κοινή απαίτηση των Ροδιτών είναι να τεθεί πλέον ένα τέλος σε όλη αυτή την προκλητική αυθαιρεσία που καταγράφεται στο νησί μας, μετατρέποντάς το σε τριτοκοσμικό μέρος.

Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ομάδες αυτές, δεν περιορίζονται σε καμία περίπτωση σε θέματα εμφάνισης και αισθητικής.

Η παραβατικότητα σε περιοχές όπου διαμένουν ομάδες τσιγγάνων έχει αγγίζει "κόκκινο" τα τελευταία χρόνια, με τους πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και να απαιτούν επιτακτικά πλέον από κάθε αρμόδιο (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμο, Αστυνομία και Δικαιοσύνη) να δώσουν οριστικές και μόνιμες λύσεις.