Μοναδική συναστρία λογισμών και συναισθημάτων στους πρόποδες του Κάστρου Αρχαγγέλου

Το Φιλότιμο Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αίθωνα και τη Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου σας προσκαλεί σε μια μοναδική συναστρία λογισμών και συναισθημάτων στους πρόποδες του Κάστρου Αρχαγγέλου (Πλατεία «Πατητήρι»).

Ο μαθηματικός Νίκος Λυγερός και ο μουσικός Ross Daly συναντώνται για να διαλογιστούν ο καθένας με τον ξεχωριστό του τρόπο γύρω από τις αξίες που οφείλουν να διασφαλίζονται, να προστατεύονται, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο "Πόλης" ή οχύρωσης, όχι μόνο για τη Ρόδο, την Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά για όλη την ανθρωπότητα.

Από τα αυτοεπιβαλλόμενα όρια απέναντι σε εαυτούς και αλλήλους που διασφαλίζουν το καλό και το χρήσιμο, έως τα «συντάγματα» που οφείλουν να περιφρουρούν αναπόδραστα τις κυψέλες πολιτισμού μας, κάθε τί εξόχως πολύτιμο όπως η ζωή, οι αξίες και ο πολιτισμός μας είναι «Κάστρο» άξιο υπεράσπισης, διατήρησης και θυσίας.

Από τον Αρχάγγελο Ρόδου και το Κάστρο του, ξεκινά μια σειρά από επισκέψεις Κάστρων με ιστορία και σημειολογία σε όλη την Ελλάδα, αποζητώντας την αναγνώριση των υλικών που τα θεμελίωσαν ως προμαχώνες αντίστασης του βέβηλου και αμπελώνες αναγέννησης του αγαθού.