Ακόμη και οι...  βανδαλισμοί  έχουν τα όριά τους

Ποσό χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, καταβάλλουν οι δημοτικές υπηρεσίες (δηλαδή οι πολίτες του νησιού μας) προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές που καταγράφονται σε διάφορα σημεία εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, όχι από φυσικές φθορές, αλλά βανδαλισμούς που γίνονται μέρα και κυρίως νύχτα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι μόνο για την είσοδο του ΡΟΔΟΝ, του θερινού κινηματοθεάτρου της πόλης μας, υπολογίζεται να έχουν δαπανηθεί την τελευταία δεκαετία, εκατοντάδες κιλά χρώματος(!) αφού σχεδόν καθημερινά τα συνεργεία του δήμου της Ρόδου, καλούνται να αποκαταστήσουν το ... τοπίο που μουτζουρώνεται άλλοτε  με «γκράφιτι»  και άλλοτε με συνθήματα στην κεντρική είσοδό του.

Λίγα μέτρα παραπέρα, στο πάρκο που υπάρχει, οι βανδαλισμοί δίνουν και παίρνουν επίσης.
Οι τεχνικές υπηρεσίες, σηκώνουν πάντως τα χέρια ψηλά, αφού οι ζημιές είναι σχεδόν καθημερινές και τρέχουν και δεν προλαβαίνουν για να τις αποκαταστήσουν.

 

Τα γκράφιτι στα αγάλματα αποτελούν  το... αγαπημένο σπορ των  γνωστών – αγνώστων εδώ και χρόνια.Τα γκράφιτι στα αγάλματα αποτελούν το... αγαπημένο σπορ των γνωστών – αγνώστων εδώ και χρόνια


Δεν είναι η πρώτη φορά που στο σημείο αυτό γίνονται βανδαλισμοί. Κεντρικές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι, αγάλματα, δημόσια κτίρια και σχολεία,  έχουν  υποστεί δεκάδες «γκράφιτι» και βανδαλισμούς τα τελευταία χρόνια ενώ οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες επίσης.  έχουν αγανακτήσει στην κυριολεξία από αυτή την κατάσταση αφού σε πολλές περιπτώσεις, αντίστοιχες «εικαστικές παρεμβάσεις» παρουσιάζονται και στα καταστήματά τους.

Για τα περιστατικά αυτά, οι αρμόδιοι του δήμου, έχουν ενημερώσει και την αρμόδια αστυνομική αρχή, αλλά δυστυχώς, καμία απολύτως σύλληψη δεν έχει γίνει.