Τιμήθηκε αρχικελευστής του Λιμεναρχείου Ρόδου

Με κίνδυνο της ζωής του έσωσε 15χρονο Αφγανό που τον είχαν πετάξει στη θάλασσα και χθες τιμήθηκε από την υπηρεσία του!

Ο λόγος για τον Αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνο Ζανίδη ο οποίος υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου τα τελευταία χρόνια και χθες του απονεμήθηκε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, Αντιπλοίαρχο Σπύρο Τάτη, το δίπλωμα Ναυτικού Μεταλλίου Α΄ τάξεως!

 

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η βράβευση στον Αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος έγινε με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν  από οχτώ χρόνια, και ενώ υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και συγκεκριμένα στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα.

 

 

Στις 4 Οκτωβρίου 2008, ένας νεαρός Αφγανός ηλικίας τότε μόλις 15 ετών βρέθηκε στη θάλασσα στη Βόρεια Λιμενολεκάνη του Λιμένα Πατρών. Ο ίδιος ο νεαρός αλλοδαπός είχε καταγγείλει ότι κάποιοι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων τον είχαν ρίξει στο νερό.

 

 

Ο ανήλικος Αφγανός δεν γνώριζε κολύμπι, ενώ εκείνη την ώρα από το λιμάνι απέπλεαν 3 πλοία, τα οποία βρίσκονταν εν κινήσει. Οι δίνες των πλοίων που έφευγαν από το λιμάνι της Πάτρας όχι μόνο εμπόδισαν το 15χρονο αγόρι να πιάσει το σωσίβιο που του είχαν πετάξει, αλλά «πέταξαν» τον ίδιο και το σωστικό μέσο σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την στεριά.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Ζανίδης χωρίς να υπολογίσει το κίνδυνο που και ο ίδιος διέτρεχε, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να σώσει τον 15χρονο αλλοδαπό και να τον βγάλει στην στεριά.

 

 

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος τόνισε μεταξύ άλλων πως «όλοι οι συνάδελφοί του αξίζουν ηθικών βραβεύσεων για το έργο που επιτελούν» και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους συναδέλφους του στη Ρόδο, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κάνει περί τις 8.000 διασώσεις!