Στη Ρόδο Φεστιβάλ του  Μεσογειακού κινηματογράφου

Να διοργανωθεί στη Ρόδο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μεσογείου, με κάτι από τη χρυσόσκονη του κοσμοπολίτικου Φεστιβάλ των Καννών, στο οποίο συμμετοχή θα έχει και ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, είναι μία πρόταση που δέχθηκε χθες ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συγκεκριμένα, τον Δήμαρχο συνάντησαν ο κ. Μάριος Κατσιδώνης, ο οποίος είναι από τ’ Αφάντου αλλά μένει στο Παρίσι και η κα Βεατρίκη Πολυχρόνη η οποία εκπροσωπεί μία από τις προσωπικότητες που θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το φιλόδοξο project.

Όπως είπε ο κ. Κατσιδώνης, το περασμένο Πάσχα είχαν φιλοξενήσει στη Ρόδο τον μεγάλο Γάλλο παραγωγό, Ζαν Φρανσουά Μπες, και συνάντησαν τον Δήμαρχο στον οποίο έκαναν μία πρόταση η οποία ως κεντρική ιδέα έχει να ξαναζωντανέψει το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρόδου, το γνωστό ecofilms.

Χθες, λοιπόν, ο ίδιος και η κα Πολυχρόνη η οποία εκπροσωπεί τον κ. Μπες έφεραν μία πρόταση στον Δήμαρχο για το πως τέσσερις μεγάλοι του κινηματογράφου, ανάμεσά τους και ο κ. Κώστας Γαβράς, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η φιλόδοξη ιδέα, βοηθώντας παράλληλα τη Ρόδο να πετύχει το στόχο της για να πάρει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αλλά και να ξαναζωντανέψει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μεσογείου στο οποίο θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπες ήταν Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών για πολλά χρόνια και έχει ένα τεράστιο δίκτυο γνωριμιών ενώ, μία άλλη συνεργάτης, η κα Ντομινίκ Αντουάν, έχει δημιουργήσει ταινίες τις οποίες μέχρι σήμερα έχουν δει περίπου 210 εκατομμύρια  θεατές και έχει πολύ μεγάλο κύρος.

«Όλο αυτοί οι άνθρωποι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα κεντρικό σκοπό: Να βοηθήσουν τη Ρόδο επειδή την αγαπάνε και μέσω της Ρόδου να βοηθήσουν την Ελλάδα», είπε ο κ. Κατσιδώνης.

Η κα Πολυχρόνη είπε ότι πρόκειται για μία ομάδα που γνωρίζεται επί δεκαετίες, είναι μία παρέα με γνωριμίες σε όλο τον κόσμο και θέλουν να κάνουν κάτι για τη Ρόδο και για την Ελλάδα στον δικό τους τομέα. Έτσι, ήρθαν χθες και κατέθεσαν την πρόταση και τις σκέψεις τους στο Δήμαρχο και ελπίζουν ότι θα γίνει κάτι.

Για να γίνει, όμως, αυτό απαιτείται προετοιμασία δύο χρόνων-ο στόχος δηλαδή είναι, αν όλα πάνε καλά, το Φεστιβάλ να ξεκινήσει το 2018-αλλά δηλώνουν ενθουσιασμένοι και θεωρούν ότι μπορεί να γίνει κάτι καταπληκτικό για την εικόνα της Ελλάδας και της Ρόδου.

Όπως είπε ο κ. Κατσιδώνης, ο καθένας από αυτούς έχει μεγάλη δύναμη αλλά όλοι μαζί έχουν ένα φοβερό δίκτυο και θα τους βοηθήσουν για να βρουν χορηγούς.

Μετά από τη θετική γνώμη του Δημάρχου ξεκινούν την προετοιμασία αφού πρέπει να ιδρυθεί και μία Εταιρεία. Επίσης, θα συσταθεί μία Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι παραπάνω και ο κ. Πιερ Ορί Ντελού.