Και εκτός νησιού  «Τα Προξενιά»

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση «ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΙΑ» στον Αρχάγγελο, όπου παίχτηκε για πρώτη φορά, η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αίθωνας» την παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και στην Έμπωνα την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γιορτή του Κρασιού.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, αφού ο χώρος της παράστασης γέμισε ασφυκτικά και όλοι πραγματικά απόλαυσαν την αρχαγγελίτικη αυτή ηθογραφία.

 Στο άμεσο μέλλον η θεατρική παράσταση λόγω της αναπάντεχης επιτυχίας της θα ταξιδέψει κι εκτός νησιού, αντλώντας οι συντελεστές δύναμη από το κοινό και το μεράκι τους ώστε να περνούν όλοι πραγματικά καλά με τη δημιουργία μιάμιση ώρα.

 Ο τίτλος της παράστασης σηματοδοτεί και το περιεχόμενό της … Πρόκειται για ένα από τα πολλά «ταξίδια» που έχει κάνει ο πάντα «ανήσυχος» δημιουργικά συγγραφέας - σκηνοθέτης και πρόεδρος του Αίθωνα Μιχάλης Τσακίρης, στην παράδοση του τόπου μας, καθώς η ενασχόλησή του όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, του επιτρέπει να κινείται σ’ αυτόν με ιδιαίτερη άνεση, αλλά και σεβασμό. Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου επέστρεψε, όχι απλά με μια ξεκαρδιστική κωμωδία αλλά με μια κωμωδία γραμμένη στα Αρχαγγελίτικα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
 Χρ. Ίκουτας, Θ. Κολιάδης, Τσ. Κοντόγιαννου, Β. Λεβέντη, Φλ. Λεβέντη, Μ. Παρδαλού, Μ. Πατσάη, Κ. Πορτοκαλλάς, Σ. Σακελλάρης, Μ. Σαρικάς, Χρ. Σαρή, Μ. Τουβραδόπουλος, Ν. Τσακίρης και η τετράποδη φίλη μας Φίνα. Κείμενα – Σκηνοθεσία: Μ. Τσακίρης Σκηνικά: Α. Τσακίρης Μουσική: Α. Κολιός