ΤΕ ΕΟΚ: Τζάμπολ στις 15/10 για το ανδρικό στα Δωδεκάνησα

Η Τοπική Επιτροπή απέστειλε στα σωματεία της δύναμής της την προκήρυξη του πρωταθλήματος ανδρών για τη σεζόν 2016-17 το οποίο θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, χωρίς αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής.

Τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης αναφέρουν:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρωτάθλημα Ανδρών περιόδου 2016-2017 δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία:
1. ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ            
2. ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ            
3. ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2000    
4. ΑΣ ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ    
5. ΕΑΚΑ                
6. ΑΣΚ ΙΒΙΣΚΟΣ            
7. ΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ            
8. ΑΟ ΣΥΜΗΣ
9. ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ

10. ΑΣ ΕΛΠΙΣ
11. ΑΣΙ ΗΛΙΟΣ
12. ΔΑΝΣ ΔΩΡΙΕΥΣ
13. ΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
14. ΑΣ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
15. ΑΣΚ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ
16. ΑΟ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΣ

Για την ανάπτυξη του αθλήματος, η Τ.Ε. προτρέπει τα σωματεία να καλλιεργούν τα τμήματα υποδομών (παίδων, παμπαίδων, μίνι και σούπερ μίνι).

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το Πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 15/10/2016 ημέρα Σάββατο.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 20/9/2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΤΕ ΕΟΚ Δωδ/σου (Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 20/9/2016 ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.
Με τη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Τ.Ε. το καταστατικό και το Δ.Σ. του σωματείου τους.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις ως εξής:
Α) Α’ φάση – Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνισθούν σε δύο (2) ομίλους (έναν όμιλο Ρόδου και έναν όμιλο Νήσων). Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θ’ αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί η βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση – Play off: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες τέσσερις (4) θέσεις στον κάθε όμιλο, θα λάβουν μέρος σε ημιτελικούς αγώνες με πλεονέκτημα έδρας, ως εξής: Η Α1 με την Α4, η Α2 με την Α3, η Β1 με τη Β4 και η Β2 με τη Β3. Οι ομάδες του κάθε ομίλου που θα επιτύχουν δύο νίκες θα δώσουν μεταξύ τους έναν (1) αγώνα κατάταξης (με πλεονέκτημα έδρας) και θα λάβουν μέρος στη Γ’ φάση του πρωταθλήματος.

Γ) Γ’ φάση – Final  Four: H Γ’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο Κλειστό Γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος οι νικήτριες ομάδες των play off της Β’ φάσης.
Τα ζεύγη των ημιτελικών θα είναι τα παρακάτω: Γ1-Δ2 και Δ1-Γ2. Πρωταθλήτρια ομάδα θ’ ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, που σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 21-25/6/2017

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές, εκ των οποίων οι 2 θα είναι κάτω των 20 ετών.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων, τα έξοδα διαιτησίας και κριτών που είναι για κάθε διαιτητή 20 ευρώ και για κάθε κριτή 10 ευρώ καθώς και τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών και κριτών καλύπτονται από τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ΙΑΤΡΟΥ που θα παρουσιάζεται στη Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α.
Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές δε θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.