Σε βαθμό κακουργήματος οι  διώξεις για τα 36 κιλά χασίς στην Κω

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των πέντε εμπλεκόμενων στην υπόθεση διακίνησης 36 κιλών χασίς και 630 γραμ. κοκαΐνης, που εξιχνιάστηκε στην Κω. Την προσεχή Δευτέρα οι κατηγορούμενοι θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή Κω για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 62, 60, 32 ετών και μία 26χρονη γυναίκα, καθώς και μια 27χρονη υπήκοος Γεωργίας οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συνεχίζεται η κράτησή τους έως την Δευτέρα που θα απολογηθούν, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, ένας 25χρονος Αλβανός και δύο έλληνες ηλικίας 49 και 37 ετών αντίστοιχα.

Στο μεταξύ οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε προχθές στη μία το μεσημέρι ένας ακόμη χώρος «καβάτζα» στον οποίο ο 62χρονος κατηγορείται ότι έκρυβε ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, σε αγρόκτημα στην περιοχή Τιγκάκι της Κω οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, εντόπισαν θαμμένο κοντά σε δέντρο βάζο το οποίο περιείχε 5 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 80 γραμμαρίων!

Και αυτή η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δυόμιση περίπου μήνες, οπότε και στο Τμήμα Ασφαλείας Κω περιήλθε η πληροφορία ότι «κύκλωμα» στο νησί παραλάμβανε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιθανώς από την Αλβανία τις οποίες στην συνέχεια διοχέτευε σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Άμεσα στήθηκε «επιχείρηση» στην οποία συμμετείχαν επίλεκτα μέλη των υπηρεσιών της αστυνομίας στην Κω αλλά και αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα άρχισε η αξιοποίηση όλων των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους, ενώ τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και ορισμένοι από τους συλληφθέντες.

Έτσι στις 31 Αυγούστου 2016 το απόγευμα ο 62χρονος πήγε με το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνάντησε τον 32χρονο προκειμένου να του πουλήσει ποσότητα 120 γραμμαρίων χασίς. Κατά την αγοραπωλησία οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και συνέλαβαν τους δύο άνδρες και μετέπειτα, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών και σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου ανίχνευσης, έγιναν οι συλλήψεις και των λοιπών εμπλεκομένων, ενώ διενεργήθηκαν και έλεγχοι στους χώρους όπου οι δράστες είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε ισάριθμες κατοικίες –διαμερίσματα και άλλες τρεις σε επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού-εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και προσή-χθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 κιλών και 921 γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης 631,5 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα

• Το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ
• Κινητά τηλέφωνα
• Ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών