Στη Ρόδο θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες από Κάρπαθο

Στη Ρόδο θα μεταφερθούν προκειμένου να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο διακινητές που συνελήφθησαν στην Κάρπαθο μαζί με τους 71 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως είναι γνωστό, οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν προχθές τα ξημερώματα από περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή της βάρκας «ΙΧΘΥΣ», στη θαλάσσια περιοχή «ΑΦΙΑΡΤΗ» Καρπάθου.

Οι πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν στις ακτές από σκάφος που φέρει το όνομα «SIESTA» σημαίας Τουρκίας και το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΝΝΑ» στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ» Καρπάθου.  Στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί χειριστές -  διακινητές, ηλικίας 41 και 48 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ οι 71 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καρπάθου.

 

Οι αλλοδαποί διακινητές κρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν στη Ρόδο για τα περαιτέρω.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

«Αφίξεις» και στην Κω
Αυξητικές τάσεις εμφανίζουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας, τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν ανοικτά της Κω από Λιμενικούς άλλα 48 άτομα μαζί με τους δύο διακινητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ» μέσα σε φουσκωτή βάρκα, ενώ λίγη ώρα αργότερα αποβιβάστηκαν στην παραλία «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω.

Στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί χειριστές -  διακινητές, ηλικίας 22 και 25  ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ οι 48 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.