Τρέμουν τα... γόνατα της διαπλοκής

Την ώρα που ολόκληρος ο ελληνικός λαός και οι τοπικές κοινωνίες στενάζουν από τους δυσβάσταχτους φόρους, την αβεβαιότητα του αύριο και προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, την ίδια ώρα, βρήκαν να στήσουν το μεγαλύτερο κακόγουστο σίριαλ: Αυτό της... εξυγίανσης τάχα των τηλεοπτικών καναλιών.

Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι ξεκίνησαν να τσακίσουν την διαπλοκή, (με την οποία – να μην ξεχνιόμαστε- συναντήθηκαν προηγουμένως τρεις – τέσσερις φορές μυστικά) θέλησαν να μας πείσουν τώρα, ότι βάζουν τάξη στην αθλιότητα του τοπίου των ΜΜΕ που κατά κοινή ομολογία επικρατούσε και επικρατεί στη χώρα μας.

Κατά τους ίδιους, μετά το σόου των 60 ωρών με το οποίο γελά ακόμα ολόκληρος ο πολιτισμένος πλανήτης, «ξημερώνει» μια νέα εποχή!

Ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούν να πείσουν. Τα ονόματα άλλαξαν μόνο και όλα (μακάρι να έχουμε εμείς άδικο) θα εξελιχθούν το ίδιο και χειρότερα με τους προηγούμενους.  Η διαπλοκή – σύντροφοι- δεν τσακίζεται με δημοπρασίες.  

Άλλες, αποφάσεις είναι που πρέπει να παρθούν, τις οποίες κατά καιρούς έχουμε περιγράψει και προτείνει να γίνουν σε τοπικό αλλά και κεντρικό κυρίως επίπεδο:

Ανάμεσα σε αυτές:
- να θωρακιστεί απόλυτα ένας δημοσιογράφος, για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του, από τις παρεμβάσεις του κάθε ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ και ΚΟΝΤΟΜΗΝΙΤΣΑΣ.

- Να γίνει ουσιαστικός έλεγχος στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των εμπλεκομένων με τα ΜΜΕ. Εκδοτών, δημοσιογράφων και συγγενικών τους προσώπων.

- Να ελέγχεται ουσιαστικά ο καναλάρχης και ο εκδότης, από ειδικό μηχανισμό, στις όποιες συναλλαγές και δοσοληψίες έχει με το δημόσιο ή τις τράπεζες.

Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες, πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η νέα προσπάθεια. Σε άλλη περίπτωση, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Μανωλιός, μόνο, θα βάλει τα... κουστούμια  του αλλιώς...!