Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την καθαριότητα

Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την καθαριότητα

Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την καθαριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Η πολυετής δαπάνη για την καθαριότητα εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες, η Οικονομική Επιτροπή πήρε την παραπάνω, καταρχήν, απόφαση που είναι για την ανάληψη της δέσμευσης του ποσού των 12 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια περίπου, που είναι ο προϋπολογισμός του έργου για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Λόγω, όμως, της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τους διαγωνισμούς του δημοσίου, τις προμήθειες, τα έργα κτλ. για να προχωρήσει ο Δήμος στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει πρώτα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του, να εξετάσουν ενδελεχώς το νέο θεσμικό πλαίσιο και αυτό γίνεται αυτή την περίοδο, προκειμένου να αποφευχθούν…αστοχίες όπως την προηγούμενη φορά.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το θέμα θα έρθει για οριστική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα, ώστε να γίνει και η τροποποίηση του προϋπολογισμού και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτός μπορεί να προκηρυχθεί και μέσα στον Οκτώβριο ώστε να υπάρχει ανάδοχος με την έναρξη της νέας σεζόν αφού ως γνωστόν οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας