Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την καθαριότητα

Η πολυετής δαπάνη για την καθαριότητα εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για ανάθεση μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες, η Οικονομική Επιτροπή πήρε την παραπάνω, καταρχήν, απόφαση που είναι για την ανάληψη της δέσμευσης του ποσού των 12 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια περίπου, που είναι ο προϋπολογισμός του έργου για την ανάθεση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Λόγω, όμως, της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τους διαγωνισμούς του δημοσίου, τις προμήθειες, τα έργα κτλ. για να προχωρήσει ο Δήμος στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει πρώτα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του, να εξετάσουν ενδελεχώς το νέο θεσμικό πλαίσιο και αυτό γίνεται αυτή την περίοδο, προκειμένου να αποφευχθούν…αστοχίες όπως την προηγούμενη φορά.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το θέμα θα έρθει για οριστική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα, ώστε να γίνει και η τροποποίηση του προϋπολογισμού και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτός μπορεί να προκηρυχθεί και μέσα στον Οκτώβριο ώστε να υπάρχει ανάδοχος με την έναρξη της νέας σεζόν αφού ως γνωστόν οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.