Περιμένει η Περιφέρεια το πράσινο φως για προσλήψεις

Τη θετική απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη για άμεση και κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας περιμένει μέσα στις επόμενες μέρες η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εκτιμάται ότι εκτός απροόπτου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα υπάρξει ενημέρωση από το υπουργείο για την τελική απόφαση στελέχωσης των υπηρεσιών μας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα συνάντηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη, στην Αθήνα κατά την οποία συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον υπουργό ότι σήμερα υπάρχουν 265 κενές θέσεις στην περιφέρεια ζητώντας την πρόσληψη 240 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες των νησιών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου των 48 κατοικημένων νησιών και με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι η πλέον υποστελεχωμένη Περιφέρεια της χώρας. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, μετά από την αποχώρηση 165 υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης.

Οι υπηρετούντες σήμερα υπάλληλοι είναι 457 ενώ οι θέσεις σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό αφορούν σε 793 υπαλλήλους (μόνιμο και ΙΔΑΧ προσωπικό). Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά στο 57,5% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων, για τη λειτουργία της Περιφέρειας, θέσεων προσωπικού.

Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί  σοβαρές  οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και αδυναμίες, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στους νησιώτες το επίπεδο των υπηρεσιών που εκ του καταστατικού τους ρόλου οφείλουν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βερναρδάκης, δεσμεύτηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη για κατά προτεραιότητα στελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.